بررسی رفتار سازه تحت بارگذاری انفجار، انفجار ناشی از باک بنزین خودرو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و دومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE05_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی خرقانی

کارشناس ارشد عمران گرایش سازه دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی اثر موج انفجار ناشی از باک بنزین خودرو پرداخته است، با توجه به تهدیدات تروریستی در ساختمان های تجاری کهدارای پارکینگ های طبقاتی می باشند و با توجه به اینکه حمل بمب های دستساز کوچک به داخل ساختمان و قرار دادن آن در کنار باکبنزین امکان پذیر است تأثیر این انفجار بایستی موردبررسی قرار گیرد. عموماً ساختمان ها در برابر انفجار طراحی نمی گردد بلکه سعیمی گردد که طراحی ساختمان به گونه ای باشد که انفجار تأثیرات کمتری بر روی سازه داشته باشد. در این پژوهش ابتدا به رفتارساختمان های بتنی مقاوم در برابر زلزله که بر اساس آیین نامه 2800 طراحی شده اند و در برابر بارهای انفجاری (باک بنزین خودرو) با معادلTNT مدل سازی شده، پرداخته شده است و نقاط ضعف سازه مشخص و سپس روش های مقاوم سازی پیشنهادشده است. در این تحقیق به بررسی اثر موج انفجار ناشی از باک بنزین خودرو بر روی سازه پرداخته شده و بدین منظور، یک ساختمان دوطبقه بتنی با مقاومت C35 بهکمک نرمافزار المان محدود ABAQUS تحلیل گردیده است. در این راستا چهار مدل با مقدار ماده منفجره با وزن 1 و 2 و 5 کیلوگرم TNT معادل و یک مدل دیگر به همراه FRP در نرمافزار مدل شده و محل نقطه انفجار در فضای داخل ساختمان "پارکینگ" است فاصله مقایسه شده (Z) در این پژوهش فقط وابسته به مقدار TNT معادل است زیرا فاصله (R) ثابت است، و با توجه به نتایج به دست آمدهآستانه تخریب سازه 2 کیلوگرم TNT معادل، حدود 38 لیتر بنزین است و بیشترین جابجایی، در مرکز دال و بیشترین تنش و کرنش به وجود آمده در محل اتصال تیر به ستون و پایه ستون ها است. در زمان 3 میلی ثانیه تنش وارده به سازه به حدود 50 مگا پاسگال و کرنش0.006 می رسد، خیلی بیشتر از حداکثر مجاز می باشد که این کرنش باعث ایجاد ترک و شروع تخریب می شود و بایستی تمهیدات لازمبرای جلوگیری از تخریب سازه پیش بینی گردد. در ادامه برای مدل بارگذاری با 3 کیلوگرم TNT در محل اتصال تیر به ستون مقاوم سازی با یک لایه FRP صورت گرفته و با حالت اولیه مقایسه می گردد و مشاهده می شود که استفاده از یک لایه FRP حدود 65% کرنش را کاهش می دهد و از ایجاد ترک و شروع خرابی در محل اتصال جلوگیری می کند.

کلیدواژه ها

موج انفجار، بارگذاری، ساختمان های مقاوم لرزه ای، نرم افزار ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.