ارزیابی تزریق بخار بر روی مخازن شکافدار کربناته دارای نفت سنگین
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
- کد COI اختصاصی: EISTC05_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
تزریق بخار بر روي مخازن شکافدار کربناته داراي نفت سنگین همچنان که موضوع چالشی محسوب می شود اما می تواند به عنوان روشی موثر بر روي ازدیاد برداشت نفت عمل کند. پیچیدگی قضیه مربوط به سیستم دوگانه ماتریس-شکاف و تغییرات شدید در خواص سیال به علت تاثیر حرارتی بخار تزریقی است. در این مطالعه نتایج مطالعه امکان سنجی تزریق بخار در مخازن کربناته به شدت شکافدار بررسی شده است. شبیه سازي مخزن نشان داد که تزریق بخار می تواند ازدیاد برداشت نفت را از صفر به 12 درصد برساند. مدل زمین شناسی با استفاده از داده هاي مربوط به مطالعات لرزه نگاري و مغزه گیري از قسمت هاي مختلف مخزن براي شبیه سازي استفاده شده است. نفت سنگین موجود در مخازن کربناته که اکثراً دچار شکست شده یک منبع محسوب می شود که یک سوم کل نفت سنگین دنیا را شامل می شود. بسیاري از مخازن دچار شکست شده در خاورمیانه، شوروي سابق و کانادا نمونه هایی براي بهبود نفت سنگین گرمایی می باشد. اخیرا فرآیندهایی مثل تزریق بخار یا سایر روش هاي بهبود گرمایی براي بهبود نفت سنگین (اصلاح) از مخازن بدون شکست براي مخازن داراي شکست به کار می رود. با این وجود نتایج آزمایش هاي تئوري و پیلوت ، عملی بودن بهبود نفت سنگین را از مخازن دچار شکست شده، با استفاده از تزریق بخار نشان می دهد. مخازن کربناته دچار شکست شده یک هدف منحصر به فرد را براي به کارگیري تکنولوژي اصلاح نفت تقویت شده ارائه می دهد.کلیدواژه ها
ازدیاد برداشت، مخازن شکافدار، سنگ کربناته، تزریق بخار، مخازن نفتیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.