بررسی آموزش سواد رسانه به عنوان حوزه مغفول در برنامه درسی دوره ابتدایی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین یاددهی-یادگیری در دوره ابتدایی
- کد COI اختصاصی: EDUCONF02_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 732
نویسندگان
عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات برنامه درسی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
سواد رسانه ای یک مفهوم است که از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا رسانه ها تأثیرات مثبت و منفی بر جامعه، شهروندان، به ویژه کودکان دارد. با توجه به اهمیت سواد رسانه ای، کشور های مختلف، آموزش های لازم را از مدارس آغاز کرده اند. هدف از این مطالعه بررسی آموزش سواد رسانه به عنوان حوزه مغفول در برنامه درسی دوره ابتدایی است. روش پژوهش مقاله حاضر، مروری و توصیفی است که در آن سعی شده ابتدا مطالب به روش کتابخانه ای جمع آوری شود و سیس با روش توصیفی تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد؛جامعه آماری پژوهش شامل کتابها، پایان نامه ها، مقاله های مرتبط بوده که تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. پژوهشگر پس از مطالعه دقیق پیرامون موضوع، بررسی آموزش سواد رسانه به عنوان حوزه مغفول در برنامه درسی دوره ابتدایی را مورد ارزیابی قرار میدهد. یافته های پژوهش اهمیت پرداختن به آموزش سواد رسانه ای در مدارس ابتدایی را به عنوان ضرورتی مهم در عصر کنونی، نشان میدهد. بنابراین سواد رسانه ای زمینه درک تمایز میان رسانه ها و دنیای واقعی را ایجاد می کند. اعضای رسانه ها، هرچند واقعا فعال هستند، لزوما از واقعیت های رسانه ای مطلع نیستند. این به خصوص در مورد کودکان است. اثرات رسانه های مختلف بر روی کودکان می تواند مطلوب و یا نامطلوب باشد. دوره آموزش سواد رسانه ای مسیر را برای استفاده هوشمندانه، فعالانه و پویا از رسانه ها هموار میکند. راه کمک به کودکان، این است که مهارت های سواد رسانه ای در آنها تقویت کنیم. در این مورد، نیاز به تجهیز کودکان به دانش لازم برای مقابله با چالش سواد رسانه ای است. فقر، عدم انسجام به برنامه درسی مدرسه، اجرای ضعیف پروژه، محدودیت های مالی و فقدان معلمان کارآمد، به عنوان مانع ممکن برای سواد رسانه ای کودکان شناسایی شد.کلیدواژه ها
سواد رسانه ای، آموزش سواد رسانه ای، مقطع ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.