تأثیر برنامه درسی چندبعدی بر رشد مهارت مقابله با استرس دانش آموزان دختر دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین یاددهی-یادگیری در دوره ابتدایی
  • کد COI اختصاصی: EDUCONF02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان خدابخش

کارشناسی ارشد گروه برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

زهره سعادتمند

دانشیار گروه برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تأثیر برنامه درسی چندبعدی بر رشد مهارت مقابله با استرس دانش آموزان دختر دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان انجام شد. روش پژوهش نیمه تجربی (آزمایشی) بود. شرکت کنندگان در این پژوهش شامل تعداد 68 نفر از دختران دوره دوم ابتدایی شهر اصفهان بودند، که از این تعداد 34 نفر برای گروه آزمایش و 34 نفر برای گروه گواه انتخاب شدند که از نظر علمی قبلا با آزمون ورودی همتا شده بودند و به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه مهارتهای زندگی مؤسسه تحقیقات علوم رفتاری- شناختی سینا (1390) بود. سوالات جهت تعیین روایی صوری به تعدادی از دانش آموزان نیز ارائه شد و از قابل فهم بودن آنها اطمینان حاصل شد. پایایی این پرسشنامه از روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 0/74 محاسبه شده است. دو گروه آزمایش و گواه در دو مرحله پرسشنامه ها را تکمیل کردند. ابتدا هر دو گروه در معرض پیش آزمون قرار گرفتند. بعد از آن مداخله آموزش مهارت های زندگی به مدت30 جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت و سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. نتایج نشان داد که برنامه درسی چند بعدی بر رشد مهارت مقابله با استرس تاثیر معناداری داشته است، همچنین یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین نمرات پیش آزمون با پس آزمون در گروه آزمایش وجود دارد. بنابراین می توان گفت برنامه درسی چندبعدی بر رشد مهارت مقابله با استرس تاثیر داشته و می تواند به عنوان یک روش در تکالیف کتاب های درسی استفاده شود.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، برنامه درسی چندبعدی، رشد مهارت مقابله با استرس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.