بررسی اثرات زیست محیطی واحدکلرالکالی پتروشیمی بندرا مام

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش فناوری های پالایش در محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ERTC01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده قادری

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حمید طاووسی

مجتبی جلیلی

چکیده

واحدهای کلرالکالی که با فرایند جیوه فعالیت می کنند سبب الودگی های محیط زیست به جیوه می شوند صنعت کلرالکالی به عنوان عمده ترین منبع رهاسازی جیوه به محیط زیست معرفی شده است به این دلیل طی دومین نشت کمیته مذاکرات بین الدولی ممنوعیت الزام اور جیوه که بهمن ماه 1389 در چیبای ژاپن برگزار شد مقرر گردید که تمام کشورها طی یک اقدام ملی با تعیین زمان مشخص اقدام به تغییر فرایند یا برچیدن واحدهای کلرالکالی نمایند. واحدهای کلرالکالی که با سلهای جیوه کار می کنند سبب الودگی هوا با انتشار جیوه به جو الودگی خاک با تولید پسماندهای جامد الودگی آب و جانداران ابزی با پساب خروجی و الودگی محصولات می گردند. البته هنوز استاندارد مشخص در زمینه حد مجاز جیوه در محیط زیست اب و هوا و خاک منتشر نشده است ولی آنچه مشخص است جیوه یک عنصر سمی است و پتانسیل تجمع زیستی بالایی دارد و مشکلات جسمی وخیمی از قبیل بیماری میناماتا را ایجاد می کند. درحال حاضر مصرف جیوه پتروشیمی بندرامام حدود 30 تن در سال می باشد که از منابع خارجی تامین می شود طرح تغییر فرایند واحدکلرالکالی بندر امام از روش جیوه ای به روش غشایی تصویب شده و براورد شده است که تا سال 1392 جیوه به کلی از فرایند تولید حذف گردد. واحد کلرالکالی پتروشیمی بندر امام اقداماتی در راستای کاهش اتلاف جیوه انجام داده اند که دراین مقاله به آنها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

جیوه، واحدکلرالکالی، اثرات، محیط زیست، الودگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.