بررسی مقایسه ای فراشناخت و حافظه ی سرگذشتی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری، عملی و افراد عادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش بین المللی روان شناسی بالینی : ارزیابی، تشخیص، درمان
  • کد COI اختصاصی: CPACONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نورانی کلوانق

دپارتمان روان شناسی بالینی، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

اصطلاح فراشناخت، به دانش ما درباره ي فرآیندهاي شناختی خودمان و چگونگی استفاده ي بهینه از آنهابراي رسیدن به هدف هاي یادگیري گفته می شود. حافظه ي سرگذشتی که حافظه شخصی و تجارب زندگیفرد است، می تواند در کنار این پدیده، بازیابی خاطرات سرگذشتی را به طور اختصاصی دچار مشکل کند.هدف پژوهش حاضر، مقایسه ي فراشناخت و حافظه ي سرگذشتی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسفکري- عملی با افراد عادي بود. براي این منظور، طی یک پژوهش علی – مقایسه اي، 50 بیمار مبتلا بهاختلال وسواسی – اجباري به شیوه نمونه گیري در دسترس و هدفمند انتخاب و با 50 نفر افراد عاديهمتاسازي شدند. گروه ها با پرسشنامه ي وسواس مادزلی ، پرسشنامه ي حافظه ي سرگذشتی و پرسشنامه يفراشناخت مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج آزمون تی و یو من ویتنی نشان داد که اختلاف نمره ي باورهايفراشناختی، اعتماد شناختی، باورهاي مثبت در مورد نگرانی و باورهایی در مورد نیاز به کنترل فکر در سطحمعنی دار است؛ همچنین اختلاف نمره ي حافظه ي سرگذشتی در هر دو بخش معنایی و رویدادي در دو گروهوسواسی و بهنجارمعنی داراست. یافته هاي پژوهش از این امر حمایت می کند که وجود نقایص عصبروان شناختی در اختلال وسواسی- اجباري، به عملکرد ضعیف تر حافظه ي سرگذشتی این بیماران کمکمی کند. یافته هاي این پژوهش با توجه به مبانی نظري و مدل هاي درمانی زیربنایی، می تواند کاربردهايعملی داشته باشد و پیشنهادات درمانی را توجیه کند.

کلیدواژه ها

فراشناخت، حافظه ی سرگذشتی و اختلال وسواسی فکری- عملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.