ارایه راهکارهای افزایش فرهنگ ایمنی و کاهش عفونت های ثانوی دربیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ایمنی،کنترل و پیشگیری عفونت در مراکز درمانی
  • کد COI اختصاصی: ISPMC01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله قراچه

دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، عضو کمیته پژوهش های دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

شیوا حسینی فولادی

دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، کمیته پژوهشهای دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

عفونت های بیمارستانی، یکی از مشکلات جدی مراکز بهداشتی درمانی می باشند و هرساله هزینه های زیادی را به بیماران ومراکز بهداشتی درمانی تحمیل می کنند. لذا آمادگی بخش بهداشت ودرمان کشور، به عنوان نهاد ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی در کاهش قابل توجه مرگ ومیر و کاهش عفونت ها به ویژه در مواقع بروز حوادث غیر مترقبه و وضعیت های اضطراری یک امر حیاتی وضروری است. به طوری که سازماندهی واعمال مدیریت کارآمد بیمارستانها و مراکز بهداشتی ودرمانی به هنگام بروز بحران، درعملکرد مطلوب و بهینه این نهادها تاثیر بسزایی دارد. لذا با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف ارایه راهکارهای افزایش فرهنگ ایمنی و کاهش عفونت های ثانوی دربیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی در قالب یک مطالعه توصیفی انجام گرفته است. طبق نتایج حاصل از تجربیات جهانی بیمارستانها بایستی پس در هنگام وقوع حوادث جهت ارتقای ایمنی بیماران و فرهنگ ایمنی پرسنل و نیز پیشگیری از عفونت ها و کنترل آن بیمارستانها، استانداردهای لازم را از قبل تدوین و به موقع اجرا نمایند و در این باره به پرسنل بیمارستان آموزشهای لازم قبلی داده شود. همچنین مدیران سیستمهای بهداشتی و درمانی باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که پیشگیری از وخامت حال بیماران و کاهش ریسک عفونت و مرگ میر آنها با رعایت اصول پیشگیری از بروز عفونت های ثانوی بیمارستانی بسیار ضروری می باشد. لذا استفاده بموقع مداخلات پزشکی، شستن دستها، آموزش بهداشت، نظارت مستمر مسئولات، استفاده درست از وسایل یک بار مصرف، استفاده کنترل شده آنتی بیوتیک ها و مراقبت صحیح از زخم های ناشی از جراجی در کنترل و پیشگیری از این عفونت ها لازم الاجرا می باشد.

کلیدواژه ها

فرهنگ ایمنی، کنترل عفونت، عفونت های ثانوی، بیمارستان، مراکز بهداشتی و درمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.