بررسی وضعیت ایمنی بیماران در بیمارستان خصوصی در جه یک شهید مطهری اصفهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ایمنی،کنترل و پیشگیری عفونت در مراکز درمانی
  • کد COI اختصاصی: ISPMC01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا آجدانی

دکتری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مدیر بیمارستان خصوصی درجه یک شهید مطهری اصفهان، ایران

هادی علیمرادی

کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مهسا نظری

کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

چکیده

مقدمه: توسعه فرهنگ ایمنی، عنصر اصلی بسیاری از برنامه های ایمنی بیمار در بیمارستان ها و مراکز درمانی به شمار می رود. ایمنی بیمار یکی از مقوله های مهم در مباحث بهبود کیفیت ارائه خدمات سلامت می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی فرهنگ ایمنی بیمار در یکی از بیمارستان خصوصی شهید مطهری بود. روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که بر روی 035 نفر از کارکنان بالینی یکی از بیمارستان شهید مطهری اصفهان انجام شد. انتخاب نمونه های هدف به روش سر شماری بود. ابزار پژوهش، ویرایش فارسی پرسش نامه اصلاح شده (Hospital Survey On Patient Safety Culture(HSOPSC بود که پس از تایید روایی و پایایی a=.74 مورد استفاده قرار گرفت هم چنین از پرسشنامه استاندارد و بومی سازی شده"ارزیابی فرهنگ ایمنی بیمار بیمارستانی" نیز استفاده شد. فرهنگ ایمنی بیمار در چهار سطح ضعیف (125-101)، متوسط (150-126)، خوب (175-151) و عالی (200-176) طبقه بندی گردید. داده ها در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین سن و سابقه کار مشارکت کنندگان به ترتیب 28.60±11.68 و 4.80±11.68 سال بود. میانگین نمره فرهنگ ایمنی در مطالعه حاضر 150.140±0.806 به دست آمد. از میان متغیرهای مورد بررسی، ارتباط معنی داری بین نمره فرهنگ ایمنی با شغل، بخش های مختلف بیمارستان و سن مشاهده شد p< 0.050 بیشترین سطح فرهنگ ایمنی نیز به ترتیب به بخش های آزمایشگاه، رادیولوژی و جراحی اختصاص داشت. نتیجه گیری: اگرچه وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان مورد بررسی در سطح خوبی ارزیابی گردید، اما به منظور ارتقای آن به سطح عالی، ضروری است مداخلات مورد نیاز از جمله آموزش مداوم کارکنان و بهبود مستمر نظام حاکمیت بالینی توسط بیمارستان برنامه ریزی و اجرا گردد.

کلیدواژه ها

ایمنی بیمار، فرهنگ ایمنی بیمار، بیمارستان، خدمات سلامت، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.