رابطه ایجاد فروچاله های با ساختارهای تکتونیکی (گسل ها)، در جنوب پل دختر جنوب غرب لرستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISCIVILI01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین قبادی

استاد گروه زمین شناسی،دانشکده علوم،دانشگاه بوعلی سینا،همدان.

عبدالرضا نور یزدان

دانشجوی دوره دکتری زمین شناسی مهندسی،گروه زمین شناسی،دانشگاه بوعلی سینا ،همدان

چکیده

مناطق جنوبی و جنوب شرقی شهر پل دختر در جنوب غرب ایران،به علت گسترش سازند انحلال پذیر گچساران و عملکرد گسل های چشمه شیرین،باغ جایدر و چم مهر از پتانسیل بالای فروچاله زایی برخوردار می باشند. نتایج بررسی های انجام شده نشان داد،از 32 فروچاله شناسایی شده در منطقه تعداد 19 و 3 فروچاله به ترتیب در فاصله کمتر از 1000 متری از گسل های چشمه شیرین و باغ جایدر قرار دارند. بالا بودن تعداد فروچاله در امتداد گسل چشمه شیرین به علت پوشش رسوبی کم، وتماس مستقیم آب های سطحی با اسیدیته 6/8 با ژیپس سازند گچساران است. اما بخش زیادی از طول گسل باغ جایدر در زیر رسوبات دریاچه قدیمه جایدر مدفون است. بالا بودن ضخامت پوشش رسوبی در این محل باعث شده تعداد فروچاله ها در سطح زمین کم باشد. می توان گفت فروچاله های تشکیل شده در دشت جایدر در زیر رسوبات مدفون هستند. به علت تمرکز مراکز جمعیتی و اقتصادی در این بخش رسیدن دهانه فروچاله ها در سطح زمین ریسک آسیب پذیری را به شدن افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

بهمن سنگی سیمره،گسل کلک بیشه،گسل چشمه شیرین،فروچاله،پل دختر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.