مطالعه و بررسی مقاومت ضد میکروبی سویه های سالمونلا جدا شده از گوشت طیور در استان چهار محال و بختیاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد ضیایی

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، فارس

معصومه امینی

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، فارس

مجتبی دهقانی

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، فارس

چکیده

در این مقاله شیوع سالمونلا از سروتیپ هاي درگیر و الگوي حساسیت ضد میکروبی سالمونلاي جدا شده از گوشت طیور از جمله شتر مرغ و شترمرغ فروخته شده در شهرکرد می باشد. در مجموع 225 نمونه از گوشت مرغ و شترمرغ از چندین فروشگاه خرده فروشی از فروردین 1398 تا خرداد 1399 به صورت تصادفی انتخاب شده و خریداري شدند و همه نمونه هابراي حضور سالمونلا مورد بررسی قرار گرفتند و براي حساسیت ضد میکروبی سروتیپ بندي و تست شدند. شیوع سالمونلا به طور کلی 7,4٪ بود. شیوع سالمونلا در گوشت مرغ آماري 8,9٪ نسبت به گوشت شترمرغ 4,3٪ (P ≤ 0.05) بود.سالمونلاي جدا شده از مرغ و شترمرغ نمونه بهبود یافته از 4 سروتیپ مختلف از جمله سالمونلا انتریکا سرووار تیفی موریوم، سالمونلا انتریکا سرووار انتریتیدیس، سالمونلا انتریکا سرووار اگونا، و سالمونلا انتریکا سرووار پاراتیفی B بود. حساسیت 15سویه جداشده به 10 داروي ضد میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. مقاومت به نالیدیکسیک اسید بیشترین یافته رایج بود60)٪) که با مقاومت به تتراسایکلین 40)٪)، استرپتومایسین 31)٪)، تري متوپریم 22,5) درصد)، کلرامفنیکل 12,11) درصد) وسیپروفلوکساسین 6,3)٪) دنبال شد. سالمونلا جداشده از نمونه هاي گوشت شتر مرغ بازیابی شده به تمام 10 عوامل ضد میکروبی حساس بودند.

کلیدواژه ها

مقاومت ضد میکروبی، سالمونلا، مرغ، شترمرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.