بررسی مزایا و معایب روش های انتقال ژن در جانداران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجد سربلندی

دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانشکده دامپزشکی

چکیده

ایجاد صفت هاي جدید در جانداران به خصوص در علوم دامپزشکی بسیار مطرح بوده و توجه بسیاري از علاقه مندان به علوم ژنتیک و زیست شناسی را به خود جلب کرده. این مقاله به طور ویژه به بررسی روش هاي گوناگون ایجاد یک صفت در یک سلول و همچنین تعیین مزایا و معایب این روش ها می پردازد. این امر از لحاظ ایجاد جانداران تراریخته حائظ اهمییت میباشد زیرا انتخاب روش درست میتواند شانس انتقال صفت و بیان آن را افزایش دهد. همچنین انتخاب روش مناسب میتواند باعث صرفه جویی در هزینه ها در ابعاد صنعتی نیز شود. پس از تحقیق ها و بررسی و مطالعه ي چندین مقاله دسته بندي هاي گوناگونی براي این روش ها مشاهده شده اما در نهایت با توجه به معیار هاي گوناگون و ویژگی هاي متفاوت فیزیکی و شیمیاي، این روش ها در دو دسته ي اصلی طبقه بندي شده است که هرکدام زیر شاخه هاي مخصوص به خود را شامل می شوند. و در نهایت باید این را مد نظر داشت که در هر تحقیق و آزمایش بسته به موقعیت هاي متفاوت و شرایط پروژه باید روش بهتر را انتخاب کرد حتی در برخی موارد کمبود امکانات و تجهیزات را نیز باید مد نظر داشت تا بهترین روش را بتوان انتخاب کرد و از آن بهره برد.

کلیدواژه ها

انتقال ژن, الکتروپوشن, میکروجانکشن, ذوب سلولی, وکتورها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.