امکان سنجی خلق موزه شیرینی در استان خوزستان براساس پتانسیل های بومی و تجارب موفق خارجی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه همایی حداد

دانشجوی کارشناسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاه خوزستان

محمدعلی کاظم زاده رائف

عضو هیات علمی گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

صبا میردریکوندی

مدرس مدعو گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

چکیده

امروزه موزه ها نقش مهمی در ارتقای اندیشه ی جوامع دارند و بازتاب کننده دستاوردهای تاریخی و فرهنگی آنها می باشند. در سراسر دنیا موزه های شیرینی متنوع و موفقی بوجود آمده که به دلیل آگاهی رسانی جمعی مبنی بر تبیین پتانسیل ها در زمینه ایجاد و توسعه انواع شیرینی، موجب پیشرفت و رونق اقتصادی تبعی در این کشورها شده است. استان خوزستان به عنوان یکی از قطب های کشاورزی با برخورداری از درصد قابل توجه ای از نسل جوان جویای کار، پتانسیل های زیادی در زمینه تولید و توسعه صنعت شیرینی دارد. این استان در زمینه کشاورزی و تولیدات محصولات پایه برای شیرینی مانند گندم، شکر، خرما، ذرت، تخم مرغ، از مراکز مهم کشور است. ضمن اینکه دارای شیرینی های سنتی با پیشینه تاریخی می باشد که جزو تولیدات و صادرات استان محسوب می شوند. همچنین آمار بالای قنادی ها و شیرینی های بزرگ و محلی و کلوچه پزی ها در سطح استان، بالاخص در شهر اهواز، نشان از اقبال شیرینی میان عموم مردم خوزستان و به تبع ن مبین ضرورت احداث موزه ای به منظور بالا رفتن کیفیت، رونق بخشیدن و همچنین جلوگیری از فراموش شدن برخی از شیرینی های سنتی استان خوزستان و توسعه آنها می باشد. در این نوشتار سعی شده که به بررسی زمینه ها و پتانسیل های گوناگون که به ضرورت احداث موزه شیرینی در استان خوزستان اشاره می کنند، پرداخته شود. در این مقاله از شیوه ی تحقیق توصیفی تحلیلی بهره گرفته شده که با استفاده از نابع کتابخانه ای مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، کتابخانه مرکزی استان خوزستان، کتابخانه معاونت فرهنگی شهرداری اهواز و سایت های اینترنتی جهاد دانشگاهی، سیویلیکا و نشریه های مرتبط با موضوع انجام شده است.

کلیدواژه ها

موزه شیرینی، معماری موزه شیرینی، استان خوزستان، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.