استفاده از بازیافت زباله لایه گچی به عنوان یک عامل تثبیت کننده جهت بهبود مقاومت فشاری و تقسیم شدن خاک
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCCAU02_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 714
نویسندگان
استادیار دانشکده عمران تربیت دبیر شهید رجایی
دانشجوی دکتری واحد رودهن
دانشجوی دکتری واحد قشم
چکیده
در این مطالعه استفاده از ژیپس بازیافت شده، که از زباله لایه گچی به دست می آید مورد بررسی قرار می گیرد و اینکار به منظور افزایش عملکرد دو نوع خاک غیرچسبنده است. از ژیپس بازیافت شده به عنوان یک عامل تثبیت کننده در جهت بهبود هر رو مقاومت فشاری و مقاومت تقسیم شدن خاک مورد آزمایش استفاده می شود. اثر مقدار ژیپس، نوع خاک، مقدار آب (رطوبت) و زمان گیرش به منظور درک بهتر رفتار خاک بهسازی شده با ژیپس بازیافتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون نشان داد که افزایش مقدار ژیپس با افزایش رطوبت بهینه در ارتباط است، در حالی افزایش قابل توجهی در وزن مخصوص خشک مشاهده نشد. هر دو مقاومت فشاری و کششی تقسیم شدن با افزودن ژیپس بازیافت شده افزایش یافته اند. در صورت افزایش مقدار ژیپس اثر قابل توجهی بر مقاومت فشاری در مقایسه با اثر وارد شده بر روی مقاومت کششی مشاهده شد. استفاده از ژیپس بازیافتی اثر قابل توجهی در افزایش مقاومت خاک ماسه ای داشته است که این نتیجه در مقایسه با خاک سیلتی به دست آمد. اثر زمان گیرش بر مقاومت نمونه های بهسازی شده در زمان گیرش اولیه در مقایسه با زمان گیشر طولانی نیز بارزتر بود. در نمونه های تثبیت شده دارای رطوبت در طرف تر منحنی تراکم مقدار مقاومت به طور قابل توجهی کاهش یافته است. با این حال، کاهش ناچیزی در مقاومت نمونه تثبیت شده دارای رطوبت در طرف خشک منحنی تراکم تشخیص داده شد. در این پژوهش به چالش های جامعه ما به منظور کاهش مقدار ضایعات گچی، گچ و تولید مواد مفید از مواد زائد که به یک جامعه پایدار کمک خواهد کرد نیز پرداخته می شود.کلیدواژه ها
مقاومت، غیرچسبنده، تثبیت، خاک، ژیپس، بازیافت شدهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.