امکان سنجی خلق فضاهای فرهنگی نمایشی مُد لباس در ایران با تأکید بر عوامل هویت ساز معماری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCCAU02_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 532
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان،
عضو هیات علمی گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
استاد مدعو گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
چکیده
در صنعت معرفی و ترویج پوشش و البسه، علیرغم اهمیت و توجه ای که به این صنعت در اقتصاد و فرهنگ ملل،در جهان صورت گرفته، در ایران، فعالیت های مرتبط با این موضوع، کم و بعضاً ناموفق بوده است. انفعال این صنعت در ایران، موجب تبعیت مستمر مردم ایران، از فرهنگ غربی و بیگانه شده است و به تدریج نقش هویت ملی در این صنعت را از بین برده است.از این رو فراهم کردن فضا و موقعیت مناسب برای فعالیت در عرصه ی مد با هویت ملی، ضروری و حائز اهمیت است. با ایجاد فضای فرهنگی نمایش مد در سطح کشور، می توان رویکرد افراد بویژه بانوان را به صنعت ملی مد جلب کرد و از گرایش به عوامل فرهنگی غرب جلو گیری نمود و زمینه ساز تثبیت فرهنگ ملی گردید.پوشش و لباس هر فرد گویای چگونگی شخصیت و هویت اوست و پوشش افراد یک جامعه بیان کننده هویت و فرهنگ آن کشور است،لذا برای معرفی هویت ملی هر کشور باید پوششی مختص به همان فرهنگ و ملیت، به دور از هر گونه تقلید از جوامع دیگر در نظر گرفته شود.از آن جهت که طراحی لباس رشته ای برگرفته از هنر است،برای الهام بخشیدن به طراحان نیاز است فضاهای معماری را متناسب با فرهنگ ملی و نیاز طراحان ، در نظر گرفت. محور مورد بحث در این پژوهش، توجه به برنامه ریزی و طراحی عملکرد و کالبد مراکز فرهنگی نمایشی مد، متناسب با فرهنگ و هویت ایرانی است.در این مقاله با بررسی تاریخچه ی لباس در ایران و اشاره به هویت و فرهنگ پوشش اصیل ایرانی در نظر داریم به اهمیت بازیابی هویت ملی خویش بپردازیم. در این مقاله از شیوه ی تحقیقی توصیفی تحلیلی بهره گرفته شده که با استفاده از منابع کتابخانه ای موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، کتابخانه مرکزی استان خوزستان، کتابخانه معاونت فرهنگی شهرداری اهواز و سایت های اینترنتی جهاد دانشگاهی، سیویلیکا و نشریه های مرتبط با موضوع انجام شده است.کلیدواژه ها
معماری فرهنگی، معماری نمایشی، مد لباس، هویت ایرانی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.