اثرات علایم راهنمایی و رانندگی بر تصادفات ترافیکی: توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم ترفیعی

کارشناسی ارشد اکولوژی انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

سما کریمی

کارشناسی ارشد HSE دانشگاه شهید بهشتی

عبداله محمدی

کارشناسی ارشد - HSE دانشگاه علوم پزشکی کاشان

الهام کریمی

کارشناسی ارشد HSE دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

چکیده

مقدمه: امروزه معضل ترافیک جاده ای از مهم ترین مشکلات می باشد. که قابل پیش بینی و پیشگیری می باشد. تابلوها و علایم راهنمایی و رانندگی نقش مهمی را در ارتقای ایمنی خیابان ها و معابر و کنترل رفتار رانندگان و عابران پیاده ایفا می کند به شرطی که طراحی آنها منطبق با اصول ارگونومی انجام شود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی علایم راهنمایی و رانندگی و اثرات ان بر تصادفات ترافیکی می باشد. روش تحقیق: پایگاه های داده های معتبر برای مقالات واجد شرایط مورد جست و جو قرار گرفتند.عنوان ها و خلاصه های مقالات برای تعیین واجد شرایط بودن قبل از بازبینی کامل آنها مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها : بررسی های نشان داد که علایم برای 55 درصد از رانندگان قابل درک است و همچنین جنسیت، سان، میزان تصایلات و درآمد ماهیانه بر روی ادراک رانندگان تأثیر گذاشته به طوری که درک مردان، میانسالان و رانندگان با تلصیلات و درآمد ماهانه بیشتر، بسیار بالاتر بود. طراحی علایم راهنمایی و رانندگی باید به گونه ای باشد که قابل رویت، قابل تشخیص و قابل فهم باشند و زمان کافی برای عکس العمل ذهنی و فیزیکی وجود داشته باشد. نتیجه گیری :چون قابل رویت بودن علایم تصویری نسبت به علایم نوشتاری بیشتراست، در طراحی آنها اعمال اصول استاندارد ضروری می باشد. با تمرکز به ویژگی های انسان می توان در طراحی علایم و تابلوهای راهنما بخصوص در عرصه ی راهنمایی و رانندگی پرداخت تا با استاندارد سازی، موجب افزایش عملکرد رانندگان، ارتقای ایمنی و کاهش ترافیک جاده ای، خطای انسانی و حوادث رانندگی شد.

کلیدواژه ها

علایم راهنمایی و رانندگی، حوادث ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.