مطالعه عددی آبشستگی موضعی اطراف گروه پایه پل در حالات قرارگیری مختلف با استفاده از نرم افزار FLOW-3D

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام نمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-گرایش مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

نازیلا کاردان

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

ابراهیم اسدی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

آبشستگی پایه های پل یکی از مسائل مهم در هیدرولیک پل ها است. این پدیده منجر به خالیشدن زیر پی پایه های پل شده و در نتیجه باعث واژگونی آنها می شود. مکانیزم آبشستگی موضعی اطراف پایه ها بسیار پیچیده بوده و تاکنون محققین زیادی به بررسی این پدیده مهم پرداخته اند. همه ساله پل های زیادی در سرتاسر دنیا در اثر آبشستگی تخریب شده و باعث خسارت های جانی و مالی زیادی می شوند. از این رو بررسی آبشستگی اطراف پایه های پل از اهمیت زیادی برخوردار است. تحقیق حاضر حاصل از نتایج بررسی تأثیر دبی جریان، فواصل پایه ها از همدیگر، و قطر متوسط ذرات دانه بندی بستر بر عمق و حجم حفره آبشستگی اطراف پایه های پل با استفاده از نرم افزار FLOW-3D می باشد. مدل مدنظر متشکل از چهار پایه استوانه ای با مقطع دایره ای است که به صورت دوتایی در راستای هم و در مجاورت هم در یک کانال با بستر مسطح قرار گرفته اند. فرآیند آبشستگی در حضور گروه پایه تحت تأثیر مکانیزم هایی است که آن را نسبت به تک پایه پیچیده تر می کند؛ لذا تفاوت موجود باعث تغییر عمق و شکل آبشستگی در اطراف گروه پایه ها می شود. در نتیجه دو مکانیزم مهمی که آبشستگی در گروه پایه ها را تحت تأثیر قرار می دهد عبارتند از عامل تقویت کننده که این عامل باعث افزایش عمق آبشستگی در پایه جلویی می شود و عامل حفاظ بودن که وجود پایه بالادست باعث کاهش سرعت مؤثر جریان برای پایه پایین دست و بنابراین کاهش آبشستگی در آن می گردد. نتایج این پژوهش اثر پایه های بالادست و پایین دست بر روند تغییرات آبشستگی را مشخص می نماید.

کلیدواژه ها

آبشستگی، گروه پایه پل، بستر مسطح، FLOW-3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.