پاکسازی گیاهی خاکهای الوده به هیدروکربورهای نفتی و فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش فناوری های پالایش در محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ERTC01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد خرم نژادیان

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

فاطمه متین فر

کارشناس محیط زیست

چکیده

امروزه الودگیهای محیط زیست توسط فلزات شبه فلزات و مواد الی از مشکلات بغرنججهانی است برای پاکسازی الاینده ها از محیط سالانه میلیون ها دلار صرف روشهای معمول مهندسی می گردد روش پاکسازی گیاهی در مقایسه با سایر روشها سودمندتر بوده و به بافت زنده خاک اسیب نمی رساند و بسیار کم هزینه تر از روش هایی نظیر تصفیه بیولوژیکی در محل هوادهی، خاک روشهای حرارتی، خاک شویی استخراج حلال سوزاندن و دفن کردن می باشد این روش تلفیقی از روشهای زیستی و مهندسی است که با محیط زیست همگام می باشد در کشورهای در حال توسعه افراد در معرض الودگیهای بیشتری قرار دارند دراین پژوهش به مکانیسم های استخراج گیاهی پالایش ریشه ای تثبیت گیاهی مواد شیمیایی و تغییر و تبدیل گیاهی پرداخته ایم در پاکسازی گیاهی از توانایی طبیعی گیاه در جذب تجمع و تجزیه متابولیکی الاینده ها از خاک آب یا هر محیطی که الوده شده است استفاده می شود. دراین مقاله به نقش گیاهان در جذب هیدروکربورهای نفتی و فلزات سنگین پرداخته ایم و تعدادی گونه گیاهی درجهان و چند گونه اندمیک در ایران که می توانند دراین روش مورد استفاده قرار گیرند را معرفی نموده ایم. و هایپراکیمولاتورها را در جذب فلزات سنگین معرفی نموده و به محدودیت ها و مزایای این روش نیز پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، سوپرجاذب، الودگی، فلزات سنگین، هیدروکربورهای نفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.