ارزیابی عملکرد تیرهای عمیق بتن آؤمه تقویت شده با CFRP به روش اجزاء محدود
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCCAU02_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 586
نویسندگان
استادیار گروه عمران دانشکده فنی خوی دانشگاه ارومیه
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی
چکیده
اگر سازه ای تحت شرایط خاص (زلزله یا ودبرداری یا ... ) آسیب دیده، یا نیاز به تغییر کاربری ساختمان (مثلاً مسکونی به آموزشی) و یا افزایش در تعداد طبقات سازه باشد، به نحوی که سازۀ موجود دیگر ایمنی و شرایط مطلوب برای تحمل بارهای وارده را نداشته باشد، نیازمند مقاوم سازی یا ترمیم سازه است. سیستم های CFRP یکی از انواع کامپوزیت های FRP برای مقاوم سازی، ترمیم و تعمیر سازه های بتنی است که از واسط سال 1980، توجه مهندسین را به خود جلب کرده است. در سیستم CFRP الیاف تقویت کننده کامپوزیت، الیاف کربن هستند که سازگار با انواع ماتریس ها از جمله رزین اپوکسی، رزین و نیل استر، رزین فنولیک و ... جهت تشکیل کامپوزیت را می دهند. این مقاله به ارزیابی و مقایسه پاسخ تیرهای عمیق بتن مسلح با تیرهای عمیق بتنی مقاوم شده با ورق های CFRP و همچنین مدل سازی این تیرها توسط نرم افزار اجزاء محدود OpenSees پرداخته، با استفده از روش های اجزاء محدود غیرخطی، 5 نمونه طرۀ عمیق، تحت تحلیل استاتیکی غیرخطی (بار افزون) مدل سازی و میزان اثربخشی ورق های CFRP در پاسخ های لرزه ای تیرهای عمیق بتن مسلح، مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان دهندۀ تاثیر بسیار ورق های CFRP در تقویت ظرفیت خمشی، برشی و سختی تیرهای عمیق بتنی است .کلیدواژه ها
تیر عمیق، بتن مسلح، پاسخ لرزه ای، CFRP، تحلیل بار افزون، OpenSeesمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.