تحلیل بازتاب سامانه شفافیت شهرداری تهران در نظام مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری امینی پور

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

به زعم بسیاری از کارشناسان بدون شفافیت شهری، رسیدن به اهداف کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با محدودیت و خطر مواجه میشود شفافیت تنها یک روند نیست، بلکه یک چارچوب ضروری برای آینده است که بر مبنای آن شهروندان میتوانند به صورت آزادانه به اطلاعات دسترسی داشته باشند و در این مسیر شفافیت یک ابزار قوی و راهگشا است . تحقق شهرداری شیشهای که به معنای ایجاد شفافیت در عملکردها و رویهها است، گامهای ابتدایی آن برای تغییر سبک و سیاق شهرداری تهران با مدیریت شورای جدید برداشته شد و با راه اندازی سامانه مدیریت شفاف بدان تحقق بخشیده است. حتم به یقین مسیر شفاف سازی طولانی و پیچیده است اما هدف پژوهش حاضر تحلیل بازتاب سامانه شفافیت شهرداری تهران در نظام مدیریت شهری می باشد. روش پژوهش کمی مبتنی بر توصیف و تحلیل و از نوع همبستگی است . نحوه گردآوری داده ها کتابخانه ای و میدانی است. جامعه آماری پژوهش حاضر همه شهروندانی بودند که حداقل یک بار از خدمات شهرداری شفاف استفاده کرده اند. نمونه آماری 384 نفر برآورد گردید. شاخص ها بر اساس وبسایت ویژگی های شفافیت در سازمان های محلی و پرسشنامه بر اساس لیست ویژگی های شفافیت پورتال سازمان های محلی با اعمال نظر 9 نفر از متخصصین امر تدوین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا با استفاده از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف، نرمال بودنمتغیرها بررسی گردد؛ به علت نرمال نبودن داده ها از آزمون اسپیرمن در تحلیل همبستگی استفاده شد نتایج حاکی از آن است بین شاخص های پژوهش و شفافیت در نظام مدیریت شهری رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. از بین شاخص ها سه شاخص اطلاعات در مورد ارگان های تصمیم گیری با میانگین 3.14 ، صدور پروانه ها و مجوز ها و منطقه بندی با میانگین 3.15 اطلاعات رسمی سازمان با میانگین 3.2 از وضعیت مطلوبی برخوردارند. شاخص اطلاعات مالی و منابع انسانی با میانگین 2.34 در شرایط نامناسبی است.

کلیدواژه ها

تحلیل، شفافیت، مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.