کنکاشی بر فرصت ها و چالش های بیماری کرونا در محیط های شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس شاکری

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، بوشهر، شهرداری بادوله

چکیده

محیط های شهری به عنوان سکونتگاه های انسانی همیشه مورد توجه بوده و روز به روز بر میزان شهرنشینی دنیا افزوده می شود. حوادث غیرمترقبه ای نظیر سیل، زلزله،آتش سوزی، طوفان، بیماری ها و... در همه حال تهدید جدی برای شهرها محسوب می شوند. ظهور هر پدیده غیر مترقبه ای می تواند دارای ابعاد مثبت و منفی متعددی بر شهرها باشد. یکی از این حوادثی که در ماه های اخیر کل جهان را به خود درگیر کرده است ویروس کرونا است. اهمیت این موضوع تأثیر گذاری آن در همه ی ابعاد اقتصادی، اجتماعی،سیاسی، محیط زیستی و... بر شهرها و ک جهان است، بر کسی پوشیده نیست. هدف نگارنده از مطرح کردن این بحث در وهله ی اول معرفی این ویروس و تبیین فرصت ها و چالش های موجود این بیماری در ابعاد مختلف بر محیط شهری است. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است و با بهره گیری از تجزیه و تحلیل ( SWOT ) و مطالعات کتابخانه ای و اسنادی سعی بر شناخت و تبیین فرصت ها و چالش های بیماری کرونا بر محیط های شهری است. نتایج نشان می دهد که شدت شیوع این بیماری بسیار بالاست. همچنین از چالش های جدی این بیماری می توان به کاهش اقتصاد شهری، افزایش فقر شهری، افزایش بزهکاری اجتماعی، سرقت ها و خشونت های خانوادگی و اجتماعی است. در کنار این چالش ها نیز می توان به فرصت های این ویروس از جمله مشارکت همگانی مردم در کنترل بیماری، تقویت روحیه همدلی و همبستگی ملی، ظهور کسب و کارهای جدید اینترنتی، پی بردن به نقط ضعف ریزساخت های شهری و ترسیم طراحی های جدید شهری در توسعه آینده شهرها نام برد.

کلیدواژه ها

کرونا، محیط شهری، حوادث غیرمترقبه، شهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.