بازسازی دیجیتالی میراث معماری ارزشمند در حال انقراض

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول السلیمان

دانشجوی دکترای معماری، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

افسانه زرکش

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

مناطق آثار باستانی و بناهای تاریخی علیرغم ارزش هایی که دارند، به دلیل بلایای طبیعی یا غیرطبیعی باگذشت زمان، در معرض تخریب یا نابودی کامل قرار می گیرند. پروژه های حفاظت می توانند از بناهای تاریخی در مقابل تخریب محافظت کنند یا بعضی از بخش های مفقود شده آنها را جایگزین سازند، اما بازسازی یک بنای کامل در معرض انقراض هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین، بررسی عناصر گمشده باهدف بازسازی مجازی آنها، برای کاربردهای علمی یا فرهنگی، از موضوعاتی است که در عصر حاضر مورد توجه بسیاری قرارگرفته است و ممکن است در آینده از این بازسازی بصری مجازی برای بازسازی کالبدی واقعی استفاده شود.با توجه به اینکه ادراکات مربوط به میراث منقرض شده ممکن است تحت تأثیر تمایلات، تعصب ها یا خودباوری و نظرات صاحبان آنها باشد؛ چونکه مربوط به گذشته است و دیگر نمی توان مشاهده کرد، هدف از این تحقیق ایجاد یک مدل نظری برای ساخت و ارزیابی چنین بازسازی هایی بر مبنای عینی و نشان دادن میزان قابلیت اطمینان هر قسمت از آنهاست. برای دستیابی به این هدف، به مطالعه اصول روش های تاریخی و مدل هایی که محققان از آن استفاده کرده اند پرداخته شده است. تحقیق حاضر با توصیفی تحلیلی انجام شده و گردآوری اطلاعات به شکل اسنادی و کتابخانه ای صورت گرفته است. از تحقیقات انجام شده، امکان ساخت مدل و بیان آن در قالب یک طرح مستخرج شده از منابع اصلی تاریخی قابل انجام است؛ بنابراین، نتیجه ی این تحقیق فرمول یک مدل پیشنهادی برای تجسم تصویری مجدد قابل اطمینان -ازنظر مصداقیت و واقعیت- از بنای تاریخی در حال انقراض است.

کلیدواژه ها

میراث در حال انقراض، بناهای معماری، بازسازی، تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.