مطالعه تغییرات اقلیم در استان قم با استفاده توام از پارامترهای هواشناسی و هیدرولوژیکی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCCAU02_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1437
نویسندگان
دانشجوی دکتری، مهندسی عمران، گرایش آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه قم. قم. ایران
دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه قم. قم. ایران
دانشجوی دکتری، مهندسی عمران، گرایش آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه قم. قم. ایران
چکیده
تغییر آب و هوا و به طور بلند مدت، تغییر اقلیم، از جمله چالش های رو به رو برای زندگی بشر امروز است. افزایش دمای جهانی، افزایش گازهای گلخانه ای و تاثیرات انسانی بر طبیعت از عوامل و اثرات این پدیده در ظاهر مخرب است. بررسی تغییرات پارامترهای هواشناسی/اقلیمی و نیز تغییرات میزان دبی و آبدهی رودخانه ها و به طور کلی آب های سطحی می تواند بیانگر تغییرات آب و هوایی و یا به صورت کلی تغییرات اقلیمی باشد. شناخت این تغییرات و نحوه وقوع و پیشرفت آن می تواند یاری رسان انسان ها برای مقابله و یا سازگاری بیشتر با این پدیده باشد. در این مقاله بررسی جامعی بر روی تغییرات عناصر اقلیمی و نیز میزان دبی و آبدهی رودهای استان انجام گرفته است. روند این تغییرات به طور کلی موید تغییرات مداوم آبوهوایی و اقلیمی در استان بود. افزایش دما، کاهش بارندگی و رطوبت نسبی از جمله این نتایج است. در این پژوهش به جهش های اقلیمی رخ داده نیز اشاره شده است. به طور مثال میانگین سالانه حداکثر دما در استان قم یک جهش اقلیمی در سال 1374 را نشان می دهد. سال 1390 هجری نیز از چند منظر می توان نقطه حائز اهمیت در نمودارها باشد. براساس مطالعات، در این سال یک جهش اقلیمی با روند مثبت در محدوده بحرانی 99 درصد رخ داده و نیز نقطه کمینه دما در بازه ده ساله 1387 تا 1396 بوده که به نوعی تغییر ناگهانی به حساب می آید.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، بارندگی، دما، رطوبت، قم، رودخانهمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.