بررسی ملاحظات معماری در ساختمان های مرکزی بانک صادرات و بانک ملت تبریز با رویکرد اعتماد و امنیت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی سراج تبریز

بهرام احمد خانی ملکی

استادیار معماری ، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی سراج تبریز

چکیده

بانکها موسساتی هستند که از محل سپرده های مردم می توانند سرمایه های لازم را در اختیار صاحبان واحدهای صنعتی، کشاورزی و بازرگانی و اشخاص قرار دهند. تکامل بانکداری به زمانی که نوشتن به وجود آمد بر می گردد بانک نهادی حقوقی است که عملیات های پولی ، مالی و اعتباری را بر عهده دارد. با ورود نظام بانکداری نوین از اروپا به ایران الگوی مشخصی برای معماری آن ها وجود نداشت به ناچار هرکدام از معماران و طراحان ایده شخصی خود را در طراحی بانک ها پیش گرفتند. طراحی مناسب بانک یکی از مهم ترین مسائل در رقابت جهانی است. در ایران اگرچه به دلایل مختلفی توجه به طراحی بانک ها و لحاظ کردن امنیت قابل قیاس با اهمیت جهانی آن نیست اما چندی است در طراحی و امنیت بانک ها کمی مورد توجه قرار گرفته است ولی هنوز از لحاظ تامین امنیت به درجه اعلی نرسیده اند . زیرا با یک طراحی مناسب و ایجاد امنیت می توان اعتماد مشتریان را به راحتی جلب کرد. در این پژوهش از روش تهیه اطلاعات و تجزیه و تحلیل به روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. هدف از تحقیق معرفی ساختمان مرکزی بانک صادرات و بانک ملت در تبریز و بررسی آن ها و دلایل موفقیت یا عدم موفقیتشان و ارائه راهکارها و نظریه های طراحی بانک است تا با طراحی معماری مناسب برای این ساختمان ها ، باعث رضایت مندی و اعتماد و امنیت مشتریان شویم . و همچنین بتوانیم از حالت یکنواختی و تکراری بانک ها خارج شویم. لذا در راستای اهداف سازمانی، تاکید بر طراحی های خاص و ویژه این مراکز سبب شکل گیری معماری بانکی متفاوتی می شود.

کلیدواژه ها

معماری بانک ، اعتماد ، امنیت ، بانک صادرات ، بانک ملت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.