بررسی محورهای گردشگری در بافت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز با رویکرد گردشگری اقتصاد محور مجموعه تامین نیاز تولیدکنندگان فرش

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا خضرایی

دانشجوی کارشناس ارشد گروه معماری، واحد مرودشت ،دانشگاه آزاد اسلامی ، مرودشت ، ایران

شهرزاد شهریاری

استادیار گروه معماری ، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

فرش دست بافت از صنایع با ارزش ایرانی است که عمدتا نقش بسزایی در امر صادرات و توسعه اقتصادی کشور دارد. به دلیل جنبه های فوق العاده در طرح و نقش منحصر به فرد، کیفیت و دوام طرفداران زیادی در سطحجهانی دارد. هدف از انجام این پژوهش این است که آیا ارتقای هنر فرش می تواند در ارتقاء سطح اشتغال و تولیدکنندگان توسعه اقتصاد و همچنین توسعه صنعت گردشگری جامعه دارند یا خیر؟ که با مدیریت صحیح و بهینه آن می تواند از نظر اقتصاد تولید و فروش، آموزشی و پژوهش به شکل قابل ملاحظه ای در توسعه ملی هر کشور تولید کننده اثرگذار باشد. در تمام بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی تجهیزات و امکانات اولیه از نظر اقتصادی و مدیریتی از اهمیت و توجه خاصی برخوردار است. با توجه به مطالعات انجام شده در این پژوهش به شناسایی عوامل موثر بر طراحی مرکز تولید فرش با ارتقا گردشگری اقتصاد محور که فاکتورهای از قبیل عوامل کالبدی، اقتصادی، و اجتماعی و فرهنگی در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفت است. در این پژوهش سعی شد به ترتیب در ابتدا به تعریفی از فرش ایران و ارزش این کالای با قدمت و آوردن دلایل ارزش شماری گردشگری اقتصادی پرداخت. روش تحقیقی در این پژوهش به صورت کتابخانه ای بوده و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از روش توصیفی، ترکیبی و تکنیک های AHP و SWOT استفاده شده است. نتیجه ی پژوهش فوق نشان می دهد که این مراکز در شکل گیری یک مجتمع فرهنگی، گردشگری و اقتصادی می تواند با تناسبات با بافت و همچنین حضور پذیری و عدم تخریب حضور داشته باشد.

کلیدواژه ها

فرش، گردشگری، گردشگری اقتصاد محور، طراحی محله سر دزک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.