مروری بر چیستی باورھای خرافی بھ مثابھ بخشی از فرھنگ

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن شهبازی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

بخشی از اساس فرهنگ هر جامعه در مفهوم آنچه انسان ها نه به صورت ژنتیکی، بلکه از طریق زیستن کسب میکند، به باورهاي آنها بازمی گردد. باورهاي خرافی بعدی از همین فرهنگ به حساب می آیند. قدمت این باورها بسیار زیاد است و در باب شمول و منشاء پیدایش شان اختلاف دیدگاه وجود دارد. با وجود این، در یک نکته شکی نیست؛ این که باورهاي خرافی در فرآیند فهم ناقص افراد از مسائل پدید می آیند. دلیل این فهم ناقص میتوان در حوزه هاي گوناگون فلسفه، جامعهشناسی، روانشناسی و سایر علوم شناختی بررسی گردد. این جستار سعی دارد ضمن تاکید و یادآوري این مسئله که این باورها، سبقه ي تاریخی و فرهنگی هر جامعه هستند و از دل تاریخ برآمده اند، از زاویه ي دیدهاي مختلف به موضوع و طبقه بندي باورهاي خرافی مروري داشته باشد

کلیدواژه ها

فرهنگ، باور عامیانه، خرافه، جامعه شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.