مطالعه راه حل های حریم خصوصی در اینترنت اشیاء بر اساس فناوری زنجیره بلاك

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مهندسی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTBC02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسحاق بوستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار کامپیوتر، موسسه آموزش عالی پویا

علی اکبر نیکوکار

علوم کامپیوتر، شبکه های کامپیوتری، استادیار گروه ریاضی دانشکده علوم پایه، دانشگاه یاسوج

مریم صفایی سی سخت

کارشناس ارشد نرم افزار کامپیوتر، مرکز تخصصی آپا دانشگاه یاسوج

چکیده

اینترنت اشیاء با سرعت بسیار بالا در حال توسعه و ایجاد تغییرات در تمام ابعاد زندگی بشر می باشد، به گونه اي که طبق پیش بینی ها تا سال 2025 حدود 100 میلیارد شیء به آن متصل خواهد بود. یکی از موضوعات چالش بر انگیز در اینترنت اشیاء، محافظت از حریم خصوصی کاربران، موسسات، سازمان ها و شبکه ها می باشد. پژوهش هاي بسیاري، روش هاي متنوعی را جهت ارتقاء حریم خصوصی در اینترنت اشیاء ارائه نموده اند. در این مقاله سعی شده است مطالعه ي روش هاي ارتقاء حریم خصوصی در اینترنت اشیاء مبتنی بر زنجیره بلاك، چالش ها و راهکارهاي ارائه شده و همچنین مقایسه ي آنها با یکدیگر مورد توجه قرار گیرد. با توجه به قابلیت هاي زنجیره بلاك از جمله توزیع شدگی، متمرکز نبودن، غیرقابل تغییر بودن و ...، به نظر می رسد این گزینه بتواند تاثیر قابل توجهی بر راه حل هاي حفظ حریم خصوصی در اینترنت اشیاء داشته باشد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، حریم خصوصی، زنجیره بلاک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.