بررسی عکس العمل نماهای متحرک هوشمند و اولویت بندی معیارهای تاثیر گذار در بهینه سازی مصرف انرژی و نور ورودی ساختمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیکی خوش نگه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران ، ایران

سیدبهراد موسوی

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد بین الملل قشم، ایران

چکیده

نیاز به حفاظت از انرژی و توسعه پایدار در ساختمان توجه عده ی زیادی از جمله معماران و محققان معماری را به خودجلب کرده است. طراحی با هدف به حداقل رساندن تاثیرات مخرب بر روی محیط زیست به یکی از دغدغه های طراحانتبدیل شده است. در این میان نما به عنوان پوسته ی ساختمان از اهمیت زیادی در طراحی بناهای پایدار برخوردار است.اگرچه بسیاری از معماران فقط به جنبه زیبایی شناسانه نما در طراحی توجه می کنند و عملکرد نما و تاثیر آن در حفظانرژی نادیده گرفته می شود. در حالی که نما به مثابه پوسته ی بدن علاوه بر برخورداری از منظر مناسب می بایستیساختمان را از آسیب های ناشی از محیط پیرامونی از جمله عوامل و شرایط جوی محافظت کند و تبادلات صحیح ومناسبی با محیط بیرون خود داشته باشد. لذا هدف این تحقیق بررسی و شناسایی معیارهای استفاده از مدیریت ارزش درفاز طراحی ساختمان های مسکونی و رتبه بندی این معیارها می باشد. در این تحقیق معیارهای ارزیابی بر اساسشاخص های مثبت نماهای متحرک هوشمند بود که در قالب پرسشنامه درجه اهمیت آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. گویههای پرسشنامه شامل کنترل میزان حرارت وارده به ساختمان ،کنترل میزان روشنایی روز، کاهش استفاده از انرژی وخنك کننده های مکانیکی، مدیریت انرژی و تولید انرژی های پاک و ... بود. اندازه نمونه با توجه به فرمول کوکرانمحاسبه شد و بر اساس آن پرسشنامه ها میان خبرگان ساختمانهای هوشمند توزیع گردید. در این تحقیق دو معیارکنترل میزان روشنایی روز و کنترل انرژی حرارتی (c2) و کاهش استفاده از انرژی و خنك کننده های مکانیکی، کنترلمیزان نوسانات درجه حرارت در داخل فضاو خنك سازی جرم کلی ساختمان معیارهای مهمتری نسبت به سایر معیارها می باشند.

کلیدواژه ها

پوسته ی هوشمند، کنترل روشنایی و دید، نماهای متحرک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.