بررسی اصول زیبایی شناسی و نقش آن در جذب مشتری در طراحی مجتمع تجاری، تفریحی و خدماتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین عابدی

استادیار موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی میرداماد گرگان، گرگان، ایران

الناز ناصری

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد، ایران

سیدمیثم سجادی

دانشجوی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبد، ایران

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر طراحی مجتمع تجاری، تفریحی و خدماتی با استفاده از اصول زیبایی شناسی و نقش آندر جذب مشتری است. روششناسی پژوهش: این پژوهش از نظر نوع هدف، کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری دادهها توصیفی می باشد. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای (کتاب ها، پایان نامه ها، مقالات، سایت ها و ...) و میدانی (تحلیل وبررسی سایت جهت طراحی) می باشد. یافته ها: توجه به نیازهای انسان و شکل دهی و شناخت هنجارهای فضاهایی کهبتوانند حضور انسان در آنها را تقویت کنند، به عنوان یکی از مهمترین مسائل در زمینه شهرسازی مطرح است. در اینبین مراکز تجاری به عنوان مهمترین عنصر در شهرها و فضاهای شهری که همواره بستر تبادلات اجتماعی افراد با تفاوتهای گوناگون می باشد از اهمیت بیشتری نسبت به سایر فضاها قرار گرفته و بنابراین ارتقاء کیفی آنها از منظر زیبایی وشناخت هنجارهایی که می تواند در این امر مؤثر واقع شود، ضرورت می یابد. یافته ها نشان میدهد: تناسب و توزان،مقیاس، تکرار و تناوب، تقارن، تعادل، مرکزیت، هماهنگی، تشابه، تنوع و تضاد، نظم، نظم در بی نظمی، حرکت و آرامش،نور، آب، رنگ، شفافیت، فرم و صورت و تزئین عوامل اصلی ایجاد زیبایی بخش ساختمان ها در معماری هستند.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میتوان با توجه به قابلیت های زیبایی شناسی محیط های تجاری فضاهایی را طراحیکرد تا پتانسیل های موجود را در افراد شکوفا سازد و دامنه ای از ویژگی های زیبایی شناختی را برای فراگیران به ارمغانآورد، به نحوی که در آنان موجب هماهنگی، آرامش، قدرتمندی، دلپذیری و گیرایی شود.

کلیدواژه ها

طراحی، مجتمع، تجاری، گنبدکاووس، زیبایی شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.