بازشناسی و اولویت بندی معیارهای موثر در طراحی مرکز محله طبق مدل سه گانه کانتر با رویکرد ارتقاء کیفیت فضایی محله بویژه مرکز محله بروش تحلیل محتوا و تکنینک تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_321
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مشایخی

گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد دولت آباد،اصفهان،ایران

عفت صبوحی

گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد دولت آباد،اصفهان،ایران

مسعود شفیعی

گروه معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد دولت آباد،اصفهان،ایران

چکیده

محله در شهرها همان مکان های تشکیل دهنده شبکه های اجتماعی اند و چنین ساختاری پیش از آنکه تنها یک فضا باشند یک تجربه اند، اینمکان ها شامل فضاهایی برای تحقق شرایط سکونت افرادی است که در آن محله زندگی می کنند . محله با عناصر کالبدی اصلی و فرعی شکلگرفته است که باعث تداوم فعالیت های انسانی در سطح آن می شود و این امر باعث می شود که این مکان ها به صورت سر زنده عمل کنند.محور اصلی بحث شناخت و معرفی عناصر تشکیل دهنده محله (عناصر کالبدی انسانی) می باشد. که در این مقاله تلاش شده ، با استفاده از روشمطالعات کتابخانه ای – ،مشاهده مستقیم و پژوهش میدانی ، و تحلیل محتوا ,ضمن بررسی مولفه های تاثیرگذار در کیفیت محله، عناصر سازندهمرکز محله را بر اساس مدل مکان دیوید کانتر معرفی نماید.پژوهش پیش رو تلاش کرده است تا با بررسی و شناخت ابعاد کیفی فضایی (محله و مرکز محله) به معرفی معیارهای اصلی تاثیرگذار درطراحی قالب یک ساختارشکل گرفته شده از معیارهای عام وخاص بپردازد. پس از بررسی شاخص های اثرگذار در قالب لایه های اطلاعاتیاز معیارها طبق نظر متخصصین و خبرگان اقدام به تعیین چارجوبهای امتیازدهی و در نهایت رتبه بندی گردیده که اولویت بندی معیارهایموثر مورد نظربا تکنیک دلفی و نرم افزار اکسل و مقایسه زوجی و نرم افزار (Expert Choice) صورت پذیرفت. نتایج حاصل ازپژوهش حاضرآرایش اولویت بندی شده از معیارهای موثر شامل 3 دسته مشخص بترتیب (3 بلوک معیارهای عام از مدل سه گانه کانتر -10 بلوک عامل از معیارهای اصلی – و مجوعه ای ازریزمعیارها) را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

محله، مرکزمحله، کیفیت کالبدی فضایی، مدل مکان کانتر، روش تحلیل محتوا، دلفی، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.