تاثیرنقش معنایی نور در بناهای دوران اسلامی شهر تاریخی قزوین (نمونه موردی مدرسه امیرکبیر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله حاجعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

مهسا دلشاد

استادیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

چکیده

نور در فضای معماری به ویژه در بناهای دوران اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نور از جمله مهم ترینمواهب الهی است که در زندگی بشر از ارزش بسزایی برخوردار است بدون وجود نور هیچ عنصری روی زمیناهمیت و هویت دیداری ندارد.از این رو در معماری سنتی قدیم نور عامل بسیار مهمی در بناها محصوب می شد وعلاوه بر روشنایی حس عرفانی و معنوی را نیز شامل می شد و کاربرد زیادی در طراحی بناها دارا بود. در این مقالهبه برسی چند بنای قدیمی در شهر تاریخی قزوین می پردازیم و اهمیت وجود نور در معماری قدیم را برسیخواهیم کرد. وجود نور در فضای معماری باعث حس نشاط و سرزندگی را تقویت کرده و از بروز افسردگی جلوگیریمی کند اما امروزه در معماری مدرن به دلیل استفاده از منابع نور غیر طبیعی باعث کم شدن تعداد بازشوهاواستفاده از نور مستقیم خورشید شده اما در ادامه به اهمیت و ضرورت وجود نور طبیعی در بنا اشاره می کنیم.

کلیدواژه ها

نور، فضا، روشنایی، بازشو، نور متسقیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.