مطالعه ی عددی اثر تغییر در نوع میلگرد FRP بر رفتار تیرهای عمیق مقاوم سازی شده به روش NSM

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرنگ خالقی

دانشجوی کارشناسی ارشد؛ گروه مهندسی عمران- سازه، پردیس دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

رحمت مدندوست

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران

چکیده

در مطالعه حاضر به بررسی اثر تغییر در نوع میلگرد FRP بر رفتار تیرهای عمیق مقاوم سازی شده به روش NSM پرداخته شد. متغیرهای مورد بررسی شامل نوع میلگرد FRP مورد استفاده جهت مقاوم سازی (GFRP ،CFRP و AFRP) و نسبت ارتفاع به عرض بازشو (1/2 و 1/4) و دو حالت بدون مقاوم سازی بودند. شکل هندسی بازشو به صورت مستطیلی و موقعیت قرارگیری بازشو در وسط تیر می باشد. برای تحلیل مدل های مورد بررسی از تحلیل استاتیکی غیرخطی استفاده گردید. با توجه به متغیرهای اشاره شده مجموعاً 8 مدل اجزاء محدودِ تیرهای عمیق بتن مسلح در حالت های مختلف با استفاده از نرم افزار ABAQUS شبیه سازی می شوند. از این موضوع می توان به این نتیجه دست یافت تاثیرگذاری نسبت ابعاد بازشو بر رفتار تیرها در برابر بار وارده بستگی به نوع FRP دارد؛ بطوری که در تیرهای مقاوم سازی شده با میلگردهای CFRP و AFRP با افزایش نسبت ارتفاع به عرض، میزان کاهش جذب انرژی به طور محسوس می باشد اما در حالت استفاده از میلگردهای GFRP میزان تغییرات و کاهش جذب انرژی با افزایش نسبت ابعاد بازشو، کمتر می باشد. بطوری که به عنوان مثال ظرفیت جذب انرژی متناظر با تیرهای دارای بازشو با نسبت ابعادی 1/2 که با AFRP ،CFRP و GFRP مقاوم سازی شده اند، به ترتیب 7/3، 6/6 و 3/9 برابر افزایش یافته است. همچنین ظرفیت جذب انرژی متناظر با تیرهای دارای بازشو با نسبت ابعادی 1/4 که با AFRP ،CFRP و GFRP مقاوم سازی شده اند، به ترتیب 3/4، 3 و 2/9 برابر افزایش یافته است.

کلیدواژه ها

میلگرد FRP، روش NSM، تیر عمیق بتن مسلح، ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.