شبیه سازی بلانکت و پرده آب بند جهت کنترل تراوش در بدنه و پی سد خاکی با استفاده از نرم افزار SEEP/W (مطالعه موردی سد خاکی شیرین دره)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری، توسعه و بازآفرینی زیرساخت های شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICDU01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی دامرودی

مربی، گرایش عمران آب و سازه های هیدرولیکی،موسسه آموزش عالی اشراق

عبداله تبرئی

استادیار، عمران ژئوتکینک، موسسه آموزش عالی اشراق

محمد انفرادی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آب و سازه هیدرولیکی موسسه آموزش عالی اشراق

چکیده

سدها همواره از سازه های زیر بنایی شمرده میشوند و دارای ارزش حیاتی می باشند. از این رو، بررسی و جلوگیری ازخرابی سدها از اهمیت ویژهای برخوردار است. وجود پدیده تراوش در سدهای خاکی به تخریب سد منجر خواهد شد. ازاینرو در پژوهش حاضر وضعیت تراوش آب از بدنه و پی سد خاکی شیرین دره با در نظر گرفتن بلانکت بتنی در بالادستو پایین دست بدنه سد و در نظر گرفتن پردهی آب بند در پی سد بررسی شده است. نتایج بدست آمده نشان داد باافزایش طول پرده آببند در فاصله 125 متری از لبه بالادست سد، میزان تراوش بطور فزایندهای کاهش مییابد. همچنین افزایش تعداد پردههای آببند از 1 عدد به 2 عدد سب کاهش 10 درصد تراوش شده است. اماافزایش تعداد پردههای آببند از 2 عدد به 3 عدد، تنها 5 / 2 درصد کاهش در تراوش را به همراه داشته است.استفاده از کفپوش غیرقابل نفوذ نیز سبب شده است تا میزان تراوش در بدنه سد با کاهش همراه باشد. اما اثراستفاده از کفپوش نفوذناپذیر در بالادست سد نتایج بهتری را در پی داشته و کاهش بیشتری در تراوش ایجادنموده است.

کلیدواژه ها

تراوش، سد خاکی، SEEP/W ، پرده آب بند، شیرین دره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.