مروری بر فوائد دلک و اقسام آن در طب سنتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی مدیریت و فناوریهای نوین در علوم بهداشتی، سلامت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: MTHE01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه تبرایی

دانشجوی PhD طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده طب سنتی

عفت جعفری

دانشجوی PhD طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده طب سنتی

مرضیه قرائتی

دانشجوی PhD طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده طب سنتی

چکیده

این کار تحقیقی در زمینه دلک و اثرات آن در طب سنتی انجام شده است. این شیوه یک روش غیر دارویی است و می تواند بعنوان یک روش مؤثر و بی عارضه برای پیشگیری و درمان بیماریها بکار رود.هدف از انجام این تحقیق تبیین فوائد دلک و انواع آن در طب سنتی می باشد.مقاله پیش رو دستاورد یک تحقیق کتابخانه ایست.دلک در لغت به معنای مالش دادن می باشد و نوعی ورزش محسوب می شود و علاوه بر فوائد مشترک آن با ورزش دارای فوائد ویژه ای نیز می باشد. جذب خون به موضع و تحلیل بردن مواد زائد از فوائد اصلی دلک است لذا برای تحلیل مواد غلیظ چسبنده به عضو و یا باد و نفخ محتبس در آن بکار می رود. فایده دیگر دلک بزرگ کردن عضوی است که بطور خلقتی کوچک بوده و یا در اثر بیماری دچار آتروفی شده است. علاوه بر آن می توان از دلک برای لاغر کردن عضو نیز استفاده نمود. همچنین می توان از دلک برای جذب ماده به سمت بالا و یا پایین بدن استفاه نمود مانند دلک پاها جهت جذب ماده از قسمتهای فوقانی. انواع دلک از نظر شدت به دو نوع شدید و ملایم، از نظر مدت زمان به دو نوع طویل و متوسط و از نظر سطح مورد استفاده برای دلک به دو نوع خشن و نرم تقسیم می شود. دلک در ورزش نیز به دو نوع استعداد و استرداد تقسیم می شود. دلک در گروههای خاص مانند کودکان، زنان باردار، سالمندان و ناقهین نیز با شرایط ویژه هر گروه انجام می شود. دلک در طب سنتی بعنوان یک روش مؤثر برای حفظ سلامتی و درمان بیماریها دارای جایگاه ویژه ای است تا جائیکه گاهی بر سایر تدابیر درمانی ارجحیت دارد. دلک دارای کاربردهای درمانی متنوعی است که در هر مورد بکار گیری تکنیک صحیح منجر به حصول کاربرد ویژه ای می شود.

کلیدواژه ها

دلک، طب سنتی، فواید، اقسام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.