تبیین اجرای مذاکرات در قراردادها و ضمانت اجرای آن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حقوق،علوم اجتماعی و انسانی،روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاخرامیر عشایری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه

چکیده

مذاکرات پیش قراردادی، روندی که جهت حصول توافق به ضرورت جریان می یابد، گاه دارای ماهیت حقوقی و به تبع آن دارایآثار حقوقی است گفتگوی مقدماتی گاه به درجه (شرط) نائل می آیند و جزئی از قرارداد محسوب می شوند و گاه دارای آثارقانونی خاص هستند مثل آنجا که باعث گمراه شدن و ترغیب مخاطب به انعقاد قرارداد گردیده اند. مهمترین این آثار الزاماتیاست که مطابق با قواعد عمومی مسئولیت بر نقض کننده قواعد حاکم بر مذاکرات و قطع کننده بدون حسن نیت آن تحمیلمی شوند، تکلیف به ارائه اطلاعات کلی و ساده و یا راجع به خطرات احتمالی استفاده از کالا تا جایی که به بحث تسلیم خاصمتناسب مربوط باشد دارای ریشه قراردادی و تا جائی که عرف خودداری از آموزش شیوه بهره برداری از کالا را تقصیر بدانددارای ریشه قهری است در جایی که وجود رابطه امانی میان طرفین و یا نابرابری شدید اطلاعات طرف مقابل را به دریافتاطلاعات مشاوره ای و تفصیلی متوقع سازد نقض این وظیفه نقض یک تعهد ضمنی و دارای ریشه قراردادی است و در جاییکه عرف با توجه به کارکرد ویژه اطلاعات ردوبدل شده وظیفه ای مبنی بر محرمانه نگه داشتن آنها تحمیل کند می توانمعتقد به یک تعهد ضمنی عرفی برای دریافت کننده آن اطلاعات بود، قطع کننده مذاکرات مسئول جبران خساراتی است کهدر اثر قطع مذاکره تحمیل شده است ازجمله هزینه هایی که به اعتماد قرارداد آینده صرف شده خسارات از دست دادن فرصتانعقاد قرارداد با دیگری و خسارت از دست دادن موقعیت های دیگر مثل موقعیت شغلی در اثر اعتماد به قرارداد آینده است امامبنایی برای جبران خسارت از دست دادن منافع قرارداد مورد مذاکره وجود ندارد. تحقیق حاضر از نوع بنیادی و به روشتوصیفی و تحلیلی با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است و هدف از ارائه آن بررسی ابعاد اجرای مذاکرات درقراردادها و ضمانت اجرای آن می باشد.

کلیدواژه ها

مذاکرات، قرارداد، تعهد، خسارات، جبران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.