طراحی سیال حفاری مناسب جهت کاهش میزان تخریب سازند

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه تکنولوژی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: TOIL01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین امینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

سروش میرزاقرچه

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت واحدزرند کرمان

چکیده

در این تحقیق مکانیزم های مختلف تخریب سازند توسط سیال حفاری و تکمیل در یکی از میادین نفتی ایران مورد بررسی قرارگرفته است میدان مورد نظر شامل دو مخزن گازی است سازد Mz که با لایه های سنگ اهکی دولومیتی ریزبلور اغاز شده است و به لایه های کربناته خالص تبدیل می گردد سازند sh مشتمل بر پنج لایه می باشد که از این میان دولایه sh-D,sh-B بیشتر خصوصیات مخزنی دارند و به عنوان دو ذخیره مستقل عمل می نمایند لایه D مشتمل بر D2,21 بوده که عمدتا از ماسه سنگهایی با ماتریکس کربناته - رسی و انیدریتی تشکیل شده اند و لایه B شامل ماسه سنگ کنگلومرایی است. فشارهای مخازن میدان گازی مورد نظر در عمق مبنا و نیز امار فوران و هرزروی حین حفاری سازندهای تولیدی برخی چاههای این میدان گرداوری شده اند. دراین تحقیق نوع و برخی خصوصیات گل مناسب جهت حفاری و تکمیل در سازندهای تولیدی با توجه به خصوصیات پتروفیزیکی و فشار مخازن گل مورد استفاده جهت حفاری چاهها در سازندهای تولیدی و نیز امار هرزروی و فوران در بخش مخازن چاههای این میدان یافت شد.

کلیدواژه ها

تخریب سازند، سیال حفاری، تکمیل چاه، هرزروی، پتروفیزیکی، فشار مخزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.