بررسی ساختار و انواع کو پلیمر اتیلن پروپیلن جهت تولید الاستومر های کاربردی در صنایع مختلف

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه تکنولوژی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: TOIL01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید ناصریان اصل

دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان

بهزاد شیرکوند هداوند

دکتری پلیمر عضو هیئت علمی پژوهشگاه رنگ ایران

بتول ناصریان اصل

دانشجوی مهندسی آبادانی شهرها و روستاها دانشگاه پیام نور واحد میبد

کیهان جهان فتحی

دانشجوی مهندسی شیمی

چکیده

پلی اتیلن و پلی پروپیلن پلیمرهایی هستند با دمای انتقال شیشه ای بسیار پایین و دارای ماهیت بلورینگی که به دلیل همین ماهیت ، فاقد خواص لاستیک بوده و به عنوان پلاستیک مورد مصرف قرار میگیرند با کوپلیمر کردن اتیلن و پروپیلن و برهم زدن نظم ساختمانی هریک ازا ین هموپلیمرها می توان ویژگی بلورینگی را از پلیمر سلب و پلیمری با ویژگی لاستیکی پدید اورد. کوپلیمر تشکیل شده با این روش EPR نامیده می شود که دارای ماهیت کاملا اشباع بوده و بهدلیل همین ماهیت ازمقاومت جوی و حرارتی بالایی برخوردار است اما این الاستومر به علت عدم وجود پیوند دوگانه در ساختار شیمیایی فاقد قابلیت پخت گوگردی و فقط با سیستم پخت پراکسیدی پخت می شود. برای حل این مشکل از منومر سومی منومر DN در واکنش با اتیلن و پروپیلن استفاده می شود. به این ترتیب ترپلیمری حاصل میشود که حاوی پیوند دوگانه بوده و قابلیت پخت گوگردی را پیدا خواهد کرد. این ترپلیمری EPDM نامیده می شود لذا دراین مقاله به بررسی روش تهیه و کاربرد آن می پردازم.

کلیدواژه ها

الاستومر، EPDM,EPR، کوپلیمر ، اتیلن - پروپیلن، پلاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.