بررسی روند و کارایی سیستم biolac در تصفیه خانه های فاضلاب شهری مطالعه موردی تصفیه خانه فاضلاب ارومیه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی آب و فاضلاب با رویکرد خصوصی سازی و الگوهای برتر در طراحی، ساخت و بهره برداری
  • کد COI اختصاصی: ICWW01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج پناهی اوصالو

مسئول تصفیه خانه فاضلاب ارومیه شرکت ابفای آذربایجان غربی

سیدمهدی عصمت ساعتلو

مشاور جوان و مدیر بخش تحقیقات و پژوهش ابفای آذربایجان غربی

عزیزعلی مصطفی زادگان

رئیس اداره بررسی های فنی و مطالعات ابفار آذربایجان غربی

سیدجعفر عصمت ساعتلو

رئیس بخش محیط زیست شرکت پتروشیمی اریا ساسول

چکیده

سیستم بیولاک روش بیولوژیکی نوینی در تصفیه فاضلاب و ارتقا لاگون های موجود بوده که تحت انحصار شرکت المانی VON قرار دارد در حال حاضر برای اولین بار در ایران این سیستم در شهر ارومیه اجرا شده است ساختار زمینی سیستم توسط لایه های Geotextile و پلی اتیلن سنگین درزگیری و استربندی می شود و فرایندهای ته نشینی و هوادهی در یک حوض توسط بافل های جدا کننده انجام می شود مشخصه اصلی این سیستم نوع خاص هوادهی زنجیری معلق با زنجیره های پاندولی نوسانگر است که به علت نوع هوادم مکانیک ساخت و بهره برداری آن که با حرکت نوسانی و تولید حباب های بسیار ریز همراه است امکان اختلاط بیشتر و راندمان بالاتر را مهیا می سازد با توجه به کنترل تایمری یا PLC زنهجیرها ایجاد نواحی اکسیک - انوکسیک و ساختار حوضچه ای بخصوص سستم می توان فرایند را به سمت حذف مواد مغذی P,N سوق داد لجن سیستم به علت هوادهی طولانی مدت بسیار کم بوده و نیازی به تثبیت ندارد مراحل تکمیلی همچون هوادهی اضافی جهت جلوگیری از آزاد شدن فسفرهای باند شده و افزایش اکسیژن محلول خروجی و برکه های گیاهی و شنی جهت زلال سازی بیشتردر نظر گرفته شده است سیستم اشغالگیری استوانه ای دوار و سیستم Floating over flow جهت کنترل مشکلات هیدرولیکی ناشی از پیکهای ورودی بار و کفاب ازدیگر خصوصیات این سیستم است. دراین مقاله سعی شده به شرح ساختار ،فرایند مزایا و معایب آن پرداخته شود.

کلیدواژه ها

بیولاک، COD,BOD,Floating verflow,fine screen

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.