تاثیر مقادیر و منابع مختلف مواد آلی بر عملکرد محصول و خواص خاک در آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI09_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1034
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخ غنی شایسته

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

نادر قائمیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

الناز حبشیانی

کارشناس رشته زراعت و اصلاح نباتات

چکیده

وجود مواد آلی با خصوصیات متفاوت حتی در مقادیر کم، می تواند اثرات مثبتی را در خواص فیزیکی و شیمیایی خاک اعمال نماید. در مناطق خشک و نیمه خشک جهان و از جمله ایران نه تنها برگشت مواد آلی کم است بلکه به علت فعالیت شدید میکر ارگانیسمها، تجزیه آن نیز سریع میباشد مقدار ماده آلی در بیش از 60درصد خاکهای زیر کشت کشور کمتر از یک درصد و در بخش قابل توجهی از آنها کمتر از نیم درصد است. در همین راستا استفاده از کودهای آلی یکی از مهمترین راههای حفظ بیلان کربن الی خاک و تامین غذای سالم برای انسان و دام است. افزودن کود دامی به خاک همچنین باعث ایجاد بیلان مثبت نیتروژن، پتاسیم، و کلسیم در خاک گردیده است. تعدادی از محققین معتقدند که حاصلخیزی خاک را تنها با افزایش مواد آلی می توان بالا برد. با افزودن کودهای آلی فراهمی فسفر به وسیله مکانیزمهای مختلف افزایش می یابد. (2و4) . گندم و چغندر محصولات مهم در تناوبهای زراعی استان می باشد لذا استفاده از کودهای آلی در این تناوب ممکن است باعث بهبود وضعیت فیزیکی وشیمیایی خاکها شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر منابعی و مقادیر مختلف کودهای آلی بر خواص فیزیکوشیمیای خاک و عملکرد محصول در تناوب چغندر قند – گندم می باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.