ارزیابی کارایی سیستم تهویه مطبوع جهت تامین آسایش حرارتی کارکنان با تاکید بر شاخص WBGT

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تهویه و بهداشت صنعتی
  • کد COI اختصاصی: NIVHC02_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین صادقی

عضو هیئت علمی و مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی گن

فاطمه قادری

دانشجوی مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

فاطمه صادقی

دانشجوی مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

سیستمهای تهویه مطبوع با هدف آسایش افراد درمحیطهای کار و زندگی طراحی می شوند. در طراحی این سیستمها علاوه بر کنترل و تنظیم دمای مطلوب در فصول مختلف سال باید آسایش افراد نیز مد نظر باشد. هدف این پژوهش اندازه گیری شاخص دمای تر گویسان یاWBGTدر مرکز کامپیوتر دانشگاه(به دلیل شکایات پرسنل این بخش از شرایط جوی موجود) و مقایسه آن با میزان استاندارد مربوطه می باشد. شاخصWBGT توسط انجمن دولتی کارشناسان بهداشت صنعتی آمریکا از تلفیق دماهای تر و تشعشعی محیط محاسبه و برای ارزشیابی فشار گرمایی محیط کار استفاده می شود. مواد و روشها- مطالعه حاضر از نوع توصیفی -تحلیلی و مقطعی بوده و در مرکز کامپیوتر دانشگاه انجام شد. میزان متابولیسم کار افراد را بر اساس نوع فعالیت آنها با استفاده از جدول ISO-8996 تعیین کرده و برای ارزیابی سیستم تهویه مطبوع از دماسنجهای تر و گویسان استفاده کرده و پس از اندازه گیری دمای تر و تشعشعی با استفاده از روابط مربوطه شاخص دمای تر گویسان را محاسبه می نماییم. در انتها مقادیر به دست آمده را بااستانداردISO-7243 مقایسه می کنیم. بر اساس نتایج این پژوهش شاخص WBGTکه نشان دهنده فشار گرمایی محیط کار است برای کارکنان واحد کامپیوتر از میزان توصیه شده استاندارد بالاتر نبود. علیرغم مناسب بودن این شاخص، شاهد شکایات کارکنان این واحد هستیم که به دلیل سرعت جریان هوای نامطلوب می باشد و لازم است در زمینه تنظیم مجدد سیستم تهویه مطبوع و کاهش سرعت جریان هوا در آن جهت حل مشکل آسایش حرارتی این افراد اقدام گردد

کلیدواژه ها

تهویه مطبوع ،WBGT،آسایش حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.