امکان سنجی استفاده از پساب تصفیه خانه کشتارگا ههای صنعتی طیور جهت مصارف کشاورزی (مطالعه موردی استان قم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش علمی چالش آب در استان قم
  • کد COI اختصاصی: QOMWATER01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نجیمی

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم

سیدرضا موسوی

کارشناس محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، دانشجوی دکتری اک

مرتضی دهقان نصیری

کارشناس محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم

چکیده

امروزه از سیستم تصفیه فاضلاب لجن فعال در سطح وسیعی برای تصفیه فاضلاب واحدهای خدماتی و صنعتی استفاده می گردد. حجم قابل توجه فاضلاب تولیدی و نیاز روزافزون جوامع به آب جهت مصارف مختلف نظیر کشاورزی و غیره ضرورت استفاده از پساب سیستم های مذکور را آشکار می نماید. به منظور ارزیابی عملکرد سیستم های تصفیه فاضلاب لجن فعال و امکان استفاده از پساب حاصل در مصارف کشاورزی، سیستم تصفیه فاضلاب یک واحد نمونه کشتارگاهی طیور در استان قم مورد بررسی قرار گرفت.این تحقیق به مدت یک سال ( ١٣٨٨ ) بر روی تصفیه خانه فاضلاب یکی از کشتارگاه های صنعتی طیور در استان قم انجام شد. در این تحقیق ضمن بررسی وضعیت کلی و نحوه بهره برداری از تصفیه خانه مذکور، برخی از شاخص های کیفی تصفیه فاضلاب نظیر،BOD5 ،COD ،pHو کدورت در فاضلاب ورودی و پساب خروجی مورد سنجش و نتایج حاصل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. میانگین مقادیرCOD وpH ،BOD5 و کدورت در پساب خروجی به ترتیب برابر ١٣٩.٣٣ میلی گرم بر لیتر، 79.16 میلی گرم بر لیتر، 6.75 و 42NTU بود که تمامی پارامترها در محدوده استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست جهت مصارف کشاورزی قرار دارند. لازم به ذکر است به جز پارامترpHو کدورت پارامترهای دیگر BOD و 5 CODبالاتر ازاستانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست جهت تخلیه به آب های سطحی و منابع زیرزمینی می باشند. بنابراین با توجه به یافته های حاصل از این تحقیق نتیجه گیری می شود که مصرف پساب سیستم تصفیه فاضلاب کشتارگاه صنعتی طیور مورد آزمایش جهت مصارف کشاورزی مناسب و جهت تخلیه به آب های سطحی و زیرزمینی مناسب نم یباشد.

کلیدواژه ها

تصفیه خانه، فاضلاب،،BOD5 ،COD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.