بررسی کاربرد لجن فاضلاب تصفیه شده روی عملکرد و جذب عناصر سنگین در جو
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: سومین همایش ملی بحرانهای زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آنها
- کد COI اختصاصی: ICECRM03_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1565
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
استادیار دانشکده کشاورزی شهید چمران اهواز
چکیده
یکی از جنبه های مورد مطالعه درباره کودهای آلی نظیر لجن فاضلاب که به اراضی کشاورزی افـزوده مـی شـوند بررسی مسائل زیست محیطی مرتبط با استفاده از این کودها همانند میزان جذب عناصر سنگین توسط محصـولاتی کـه در خاک های تیمار شده با این کودها کشت می گردند، می باشد . هدف از تحقیق حاضـر بررسـی اثـرات لجـن فاضـلاب برجذب عناصر پـر مصـرف (K, P, N) و عناصـر کـم مصـرف (Zn , Fe) و عناصـر سـنگین سـمی (Cd , Pb) و عملکرد کل گیاه بود . این مطالعه در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی اهواز با دو سطح لجن 50 و 100 تـن در هکتـا رو تیمار شاهد ( بدون کود ) در چهار تکرار و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردیـد . آزمـایش در طـول یـک دوره رشد گیاه جو انجام گرفت . نمونه برداریهای گیاه در سه زمان علوفه تـازه ) 5 0 روز پـس از کشـت ) ، قبـل از خوشـه رفتن (90 روز پس از کشت ) و موقع برداشت( 6 ماه پس از کشت جو ) انجام شد . نمونه برداری های گیـاه جهـت تعیـین غلظت عناصر پر مصرف و عناصر سنگین در بخشهای ساقه، برگ، کاه و دانه جو انجام شد . نتـایج تجزیـه گیـاه نشـان می دهد لجن فاضلاب باعث افزایش معنی دار نیتروژن، فسفر، پتاس و کادمیوم در مقایسه با شاهد در بخشهای رویشـی گیاه شد . تجزیه دانه جو هم نشان داد که با افزودن لجن فاضلاب غلظت نیتروژن، فسفر، پتـاس، آهـن و روی دانـه در مقایسه با شاهد افزایش معنی دار داشت . عملکرد علوفه جو هم در تیمار لجن 100 تن در هکتـار در مقایسـه بـا شـاهد افزایش معنی دار داشت . عملکرد دانه جو در دو سطح لجن با شاهد افزایش معنی داری را نشان داد .کلیدواژه ها
لجن فاضلاب، عناصر پر مصرف، عنا صر سنگین، عملکرد جواطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.