بررسی تاثیر فاکتورهای کمی و کیفی درختان بنه (pistacia atlantikaبر میزان صمغ تولیدی در استان ایلام

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
  • کد COI اختصاصی: FOREST03_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکامین حسینی

دانشآموخته کار شناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گی

مهرداد قدس خواه دریایی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه س

کامبیز طاهری ابکناری

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه س

ارش مزبانی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام ، ایلام

چکیده

در این مقاله جهت بررسی تاثیر ویژگیهای کمی و کیفی درختان بنه فرعی تولیدی درخت (صمغ یا شیره سقز) در جنگل های استان ایلام، شهرستان دره شهر، رویشگاهی به مساحت 200 هکتار از این جنگل ها در منطقه کبیر کوه موسوم به چشمه خونی انتخاب شد. سپس به صورت تصادفی سیستماتیک 60 قطعه نمونه به ا بعا د50*50 متر مربع پیاده شد. در داخل هر قطعه نمونه درختان بنه کد گذاری شده و اقدام به ثبت 8 فاکتور مرفولوژیکی از درخت شامل ( قطر برابر سینه ، ارتفاع کل ، ارتفاع تنه ، تعداد شاخه ،سلامت تاج ، سلامت تنه ، انحنای تنه ، پیچیدگی تنه ، تقارن تاج و فرم رویشی درخت) در فرمهای آماری شده است در نهایت با بدست آوردن میزان صمغ تولیدی درخت طی عملیات بهره برداری به مدت 45 روز از درخت، با استفاده از نرم افزارspss و روشهای آماری مربوطه تا ثیر هر کدام از فاکتورهای کمی و کیفی درختان بر میزان شیره د هی درخت محاسبه شده است . نتایج این تحقیق نشان داد که: اختلاف معنی داری در سطح 5% بین فاکتورهای به عبارتی . ( P> % انحنای تنه ، پیچیدگی تنه و فرم رویشی درخت با میزان صمغ تولیدی آن مشاهده نمی شود ( 5 فاکتور های ا نحنا در تنه، پیچیدگی در تنه ، فرم رویشی درخت نمیتواند باعث تغیر معنی دار میزان صمغ تولیدی گردد. در حالی که بین فاکتور های قطر برابر سینه ، ارتفاع کل ، ارتفاع تنه ، تعداد شاخه ، سلامت تاج ، سلامت تنه تقارن تاج با میزان صمغ تولیدی اختلاف معنا داری در سطح 5% مشاهده می شودP< 5% به عبارتی ویژگیهای فوق تاثیر معنی داری در سطح 5% بر میزان صمغ تولید شده از درخت دارد.

کلیدواژه ها

ویژگیهای کمی و کیفی، محصولات فرعی ، بنه ، صمغ، بذر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.