بررسی ساختار تجدید حیات طبیعی جنگلهای بلوط غرب استان ایلام (مطالعه موردی جنگل هیانان ایلام)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
- کد COI اختصاصی: FOREST03_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1629
نویسندگان
کارشناس ارشد جنگلداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام،
چکیده
بمنظور بررسی سا ختار تجدید حیات طبیعی توده های جنگلی بلوط غرب منطقه ای به مساحت 1500 هکتار از جنگلهای هیانان واقع در حوزه اداره منابع طبیعی شهرستان شیروان چرداول و در شمال شرقی شهرستان ایلام انتخاب شد. سپس تعداد 75 قطعه نمون ه 20 آری با شدت آماربرداری یک درصد تعیین شده بصورت منظم تصادفی با ابعاد شبکه500*400 متری در سطح منطق ه پیاده گردیدند. در مرکز هر قطعه نمونه یک ریزقطعه نمون ه 400 متر مربعی پیاده شد. در داخل هر قطعه نمونه قطر برابر سینه ، ارتفاع کل ،قطر حداکثر و حداقل تاج تمام درختان و تنوع گونه ای درختی مورد بررسی قرار گرفت. در داخل هرریزقطعه نمونه قطر و ارتفاع نهالها و تعداد آنها به تفکیک گونه شمارش و ثبت شد. سپس داده های کمی جمع آوری شده با استفا ده از نرم افزارها ی spss و excel و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که جنگل مورد مطالعه ناهمسال بوده و فرم پرورشی آن دانه و شاخه زاد و تیپ آن بلوطستان می باشد. متوسط فراوانی زادآوری در این توده ها 2069/33 اصله در هکتا ر بوده که 32 % زادآوری تا ارتفاع 130 سانتیمتر و 68% بلندتر ا ز 130 سانتیمتر هستند.کلیدواژه ها
جنگل بلوط، ساختار، تجدید حیات طبیعی، ایلاممقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.