بررسی تنوع گیاهی در بین گروه گونه های بوم شناختی گیاهی (مطالعه موردی منطقه حفاظتشده قلارنگ، استان ایلام)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
- کد COI اختصاصی: FOREST03_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1081
نویسندگان
کارشناس ارشد جنگلداری. اداره کل منابع طبیعی استان ایلام
استادیار و عضو هیات علمی گروه جنگل و مرتع، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ای
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی تنوع و غنای گونه های گیاهی در بین گروه های بوم شناختی منطقه حفاظت شده قلارنگ در غرب ایران انجام شد . پوشش گیاهی ( شامل گونه ها ی درختی،درختچه ا ی ،بوته ای و علفی)، عوامل فیزیک و شیمیایی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خا ک و فیزیوگرافی 50 قطعه نمونه به ابعا د 20×20 متر بروش تصادفی سیستماتیک برداشت شد. در داخل قطعات نمونه نوع گونه های درختی و درختچه ا ی و درصد پوشش آنها با اندازه گیری تاج آنها تعیین شد . به منظور برداشت داده های پوشش علفی از روش پلات ها ی حلزونی ویتاکر استفاده شد و سطح حداق ل 64 متر مربع بدست آمد . درمجموع 4 گونه درختی، 3 گونه درختچه ای، 1 گونه بوته ا ی و 78 گونه علفی متعلق به 73 جنس و 32 خانواده تشخیص داده شد. روش های تجزیه و تحلیل چند متغیره برای طبقه بندی رویشگاه، تبیین روابط بین ترکیب گونه ای و عوامل محیطی، همچنین تعیین گروه گونه های اکولوژیک استفاده شد. نتایج نشان داد که 5 گروه گونه اکول و ژیک و به تبع آن 5 واحد رویشگاهی در منطقه مورد مطالعه وجود دارد. ارتفاع از سطح دریا ، ماده آلی ، ازت، فسفر، پتاسیم، وزن مخصوص ظاهری ، درصد رطوبت اشباع ،کربن / نیتروژن، اسیدیته خاک مهمترین عوامل تفکیک کننده گروه گونه های اکولوژیک بودند. نتایج بررسی تنوع زیستی و غنای گونه های گیاهی نشان داد که تنوع و غنای گونه های گیاهی در گروه بوم شناختی 3 که خاک آن مرطوب و میزان مواد آلی، ازت،فسفر و پتاسیم آن بالا بود، بالاترین و در گروه 5 که خاک آن فشرده و وزن مخصوص ظاهری آن بالا بود کمترین میزان را داشتند.کلیدواژه ها
گروه های بوم شناختی ،تنوع و غنای گونه ای ، تجزیه و تحلیلهای چند متغیره،زاگرس ، ایلاممقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.