بررسی و ارزیابی اثرات ‭3 ‬پایه مختلف مرکبات روی صفات کمی و کیفی ‭9 ‬استرین انتخابی از توده واشینگتن ناول

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093972
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

ابراهیم جوادی مجدد

ابراهیم جهانگیر زاده

محمد رمضانی

داود جوادی مجدد

مازیار فقیه نصیری

ابراهیم فرزام

شهریار خوشنود سرابی

چکیده

این پروژه به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل به اجرا درآمده و فاکتور اول شامل 9 استرین و فاکتور دوم شامل 3 پایه جمعا به تعداد ‮‭27‬ تیمار در 7 تکرار می باشد. در بررسی اثر پایه ها روی صفات کمی و کیفی میوه، پایه پونسیروس بیشترین عملکرد، کشیده ترین میوه، بالاترین چگالی میوه، بیشترین ‭TSS ‬و بیشترین کارایی عملکرد را نشان داد. کمترین عملکرد و کارایی عملکرد و بیشترین میانگین وزن میوه روی پایه سیترنج مشاهده شد. در بررسی اثر استرین روی صفات کمی و کیفی میوه بیشترین عملکرد و کارایی عملکرد روی استرین های B، F، I، و ‭E ‬و کمترین عملکرد و کارایی عملکرد روی استرین های ‭D ‬و ‭G ‬مشاهده شد. کمترین شاخص سال آوری در استرین ‭E ‬روی پایه سیترنج و پایه پونسیروس مشاهده شد. صفات رویشی گیاه از قبیل ارتفاع، عرض و حجم تاج تحت تاثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت، اما نسبت قطر پایه به قطر پیوندک تحت تاثیر اثر برهمکنش نوع پایه، و نوع پایه و پیوندک قرار گرفت، بیشترین نسبت در استرین نوع ‭C ‬روی پایه پونسیروس و کمترین نسبت در استرین نوع ‭G ‬روی پایه نارنج مشاهده شد. با توجه به اثرات پایه، استرین و اثر برهمکنش پایه و استرین روی صفات کمی و کیفی میوه، توصیه می شود که بعد از آزمایش های تکمیلی، از بین پایه ها و استرین های مورد مطالعه، استرین های نوع B، F، I، و ‭E ‬روی پایه پونسیروس در منطقه استفاده شود. واژه های کلیدی: واشینگتن ناول، استرین، پایه، خصوصیات کمی و کیفی میوه، کارایی عملکرد، سال آوری

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.