مقایسه عملکرد ارقام بادام زمینی با الگوهای مختلف کاشت در شرایط زارعین شمال خوزستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093896
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

غلامرضا قدرتی

بهروز قمرزاده

غفورزاده دباغ

حبیب مبینی راد

محمود ارشم

حسین عیسوند

چکیده

این پروژه به صورت تحقیقی- تطبیقی درمنطقه چنانه شهرستان شوش به اجرا در آمد. در این طرح تعداد سه رقم جدید بادام زمینی ‭(ICGV‬‮‭01263‬ ، ‭ICGV‬‮‭03060‬ و ‭ICGV‬‮‭92040‬ ) به همراه شاهد منطقه (محلی گیلان) در سه الگوی کاشت مختلف ( فارو‮‭60‬ سانتی متر با یک خط کشت، فارو ‮‭75‬ سانتی متر با دو خط کشت و فارو ‮‭90‬ سانتی متر با دو خط کشت) و در قالب یک طرح آماری نواری (اسپلیت بلوک) با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفتند. هر پلات آزمایش شامل شش ردیف بطول پنج متر بوده و تراکم ‮‭14‬ بوته در متر مربع برای تمام تیمارها یکسان بود. پس از تجزیه واریانس و گروهبندی میانگین های به دست آمده مشخص گردید که از نظر عملکرد کپسول در واحد سطح اختلاف معنی داری بین ارقام بادام زمینی مشاهده نگردید هرچند که رقم ‭ICGV‬‮‭92040‬ با ‮‭2896‬ کیلوگرم در هکتار نسبت به شاهد (‮‭2372‬ کیلوگرم در هکتار) به میزان ‮‭524‬ کیلوگرم برتری را در میانگین نشان داد. از نظر میزان درصد روغن اختلاف کاملا معنی داری مشاهده گردید به صورتی که رقم ‭ICGV‬‮‭92040‬ با میزان ‮‭54‬ درصد نسبت به شاهد (‮‭44‬ درصد) برتری محرز دارد. اثر الگوهای مختلف کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد به صورت معنی داری مشاهده شد به صورتی که از نظر عملکرد کپسول الگوی فاصله ‮‭60‬ سانتی متر با تولید ‮‭2882‬ کیلوگرم کپسول در هکتار نسبت به الگوی ‮‭90‬ سانتی متر ( با مقدار ‮‭1725‬) به میزان ‮‭1157‬ کیلوگرم برتری داشت. همچنین از نظر عملکرد دانه و وزن ‮‭100‬ دانه الگوی فاصله ‮‭60‬ سانتی متری برتر از سایر تیمارها بود. با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از الگوی کاشت فاصله خطوط ‮‭60‬ سانتی متر با یک خط کشت روی هر پشته را در منطقه شمال خوزستان می توان توصیه کرد و همچنین ارزیابی مجدد ارقام بادام زمینی در چند منطقه از مزارع کشاورزان شمال استان خوزستان برای تعیین رقم برتر توصیه می شود. واژه های کلیدی : بادام زمینی ، ارقام جدید، الگوی کاشت ، عملکرد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.