راه اندازی روش اگلوتیناسیون مستقیم جهت تشخیص پادتن های ضدنیوسپوراکنینوم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093806
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدمهدی نام آوری

مرجان مروجی

کسری اسماعیل نیا

علی شیرازی نژاد

نادر قلعه گلاب

غلامرضا موذنی جولا

خداد تفتی

امیدرضا امرآبادی

چکیده

نیوسپورا کنینوم یکی از مهمترین عوامل بیماریهای تولید مثلی و سقط در گاو می باشد، از این رو ضررهای اقتصادی قابل توجهی را با سقط، مرده زایی، تولدگوساله ضعیف یا همراه با عفونت دایمی و کاهش تولید شیر باعث می گردد .نیوسپوروزیس انتشار جهانی داشته و از بسیاری کشورهای جهان گزارش شده است ،ایران نیز از این قایده مستثنی نمی باشد . تشخیص آلودگی عمدتا براساس تستهای سرولوژیکی است . هدف اصلی از این تحقیق استاندارد کردن و ارزیابی روش اگلوتیناسیون مستقیم ‭(N-MAT) ‬جهت شناسایی نیوسپوروزیس میباشد. در این مطالعه ‮‭150‬ نمونه سرم گاو با سابقه سقط ، ‮‭150‬ نمونه سرم طیور بومی ، ‮‭200‬ نمونه سرم اسب از استان فارس و ‮‭150‬ نمونه سرم اسب از استان خراسان رضوی جمع آوری گردید و با روش ‭N-MAT ‬میزان الودگی به نیوسپورا تعیین گردید.نتایج بدست آمده علاوه بر اینکه قابلیت روش ‭N-MAT ‬در شناسایی الودگی نیوسپورا را در دامهای مختلف تایید کرد میزان آلودگی ،‮‭40‬.....،‮‭30 0‬و ‮‭32‬ درصدی به نیوسپورا را به ترتیب در گاوها، طیور بومی ،اسبهای خراسان و اسبهای فارس نشان میدهد .شایان ذکر است که این اولین گزارش از الودگی اسبها و طیور بومی به نیوسپورا از ایران میباشد . کلمات کلیدی : نیوسپورا کنینوم اگلوتیناسیون آنتی ژن

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.