مقایسه حساسیت سلول های ‭Hep2c , Hela‬و‭Vero ‬نسبت به ویروس واکسینال فلج اطفال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093730
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سینا سلیمانی

عبدالمحمد طالب شوشتری

محسن لطفی

علیرضا حاتمی

نادیا بردبار

چکیده

از مهمترین مبانی تولید فراورده بیولوژیک، یکنواختی، اثربخشی و بیضرری آن است. برای تعیین چنین مشخصاتی از واکسن، انجام آزمایشات دقیق و معتبر کنترل کیفی نقش مهمی در ارایه یک فراورده بیولوژیک مناسب به جامعه دارد. یکی از مهمترین آزمایشهای کنترل کیفی واکسنها، آزمایش ‭Potency ‬یا تعیین کارایی واکسن است. این آزمایش در مورد فلج اطفال به روش تیتراسیون بر اساس ‭CCID‬‮‭50‬ و با استفاده از کشت سلول انجام می شود. انتخاب یک کشت سلول مناسب مورد استفاده در این آزمایش از لحاظ حساسیت جهت تکثیر و شناسایی ویروس، در نتایج حاصل از آن بسیار تاثیر گذار است. در این مطالعه حساسیت 3 نوع کشت سلول ‭Hela‬،‭Hep‬2‭c ‬و ‭Vero ‬که در انجام آزمایشات کنترل کیفی واکسنهای ویروسی مورد استفاده قرار می گیرند، نسبت به ویروس واکسینال فلج اطفال با انجام آزمون حساسیت سلولی با استفاده از دستورالعملهای استاندارد ‭WHO ‬و استاندارد کردن فاکتورهای متغیر بر اساس شرایط آزمایشگاه، مورد سنجش و ارزیابی مقایسه ای قرار گرفت و بر اساس نتایج حاصله بهترین سلول و حساسترین سلول نسبت به ویروس فلج اطفال انتخاب شد تا جهت انجام آزمایشات کنترل کیفی و ویروس شناسی این ویروس و واکسن مربوطه بکار گرفته شود. ضمنا برای ارزیابی بهتر نتایج، در کنار آزمایشهای میکرو، آزمایشهای ماکرو با استفاده از کشت سلول ‭Hela ‬نیز برای نمونه موجود انجام و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یکطرفه و برای انجام مقایسات چند گانه از روشهای‭HSD Tokey ‬و ‭LSD ‬استفاده شد. آنالیزهای آماری نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که: 1- تفاوت بین نتایج حاصل از 5 بچ واکسن فلج اطفال از نظر آماری معنی دار نمی باشد (2 .(‮‭8.0‬ ‭< P- ‬با افزایش تعداد پاساژ در سلولهای مورد مطالعه، تیتر به دست آمده به طور معنی داری کاهش می یابد (3 .(‮‭033.0‬ ‭=P- ‬حساسیت سه نوع کشت سلول مورد استفاده نسبت به ویروس واکسینال فلج اطفال به طور معنی داری متفاوت می باشد (‮‭000.0‬ ‭=P) ‬به طوریکه سلول ‭Hela ‬حساسترین سلول بوده و بعد از آن ‭Hep‬2‭C ‬و در انتها سلول ‭Vero (‬کمترین حساسیت نسبت به ویروس واکسینال فلج اطفال) قرار دارد. در ضمن تفاوت معنی داری بین نتایج حاصل از ‭Potency ‬واکسن فلج اطفال به روش میکرو با استفاده از سلول ‭HeLa ‬با روش ماکرو با استفاده از سلول ‭HeLa ‬مشاهده نشد. واژه های کلیدی: واکسن فلج اطفال - آزمایش ‭Potency- Vero- HeLa- Hep‬2‭C

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.