ارزیابی خسارت به خاک در مسیرهای چوبکشی (مطالعه موردی جنگلهای شفارودگیلان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
  • کد COI اختصاصی: FOREST03_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن ستوده فومنی

دانشجوی دوره کتری دانشگاه آآزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

رامین نقدی

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

مجید لطفعلیان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهران معافی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

بهره برداری از جنگل یک سیستم است و پر هزینه ترین بخش طرح های جنگلداری محسوب میشود . هدف اصلی در بهره برداری به حداقل رساندن زمان و هزینه و خسارات ناشی از عملیات بهره برداری است . خروج مقطوعات توسط انواع ماشین آلات، نیاز به مسیرهای اسکیدرروی مناسب دارد. تعیین مسیرهای اسکیدررو و رعایت استانداردهای مربوطه میتواند ما را در کاهش ضایعات و خسارات و همچنین افزایش بازدهی سیستم چوبکشی زمینی یاری نماید. در این مطالعه که در پارسل 40 از سری دو ناو اسالم صورت گرفت، رابطه بین سه متغیرمستق ل کلاسه های شیب طول ی 15-0 و30-15 و بالای 30 درصد)، بافت خاک و کلاسه های تردد ( کم، متوسط و زیاد) بر روی دو متغیر وابسته حجم خاک تخریب یافته و عمق متوسط شیار ایجاد شده در مسیر چوبکشی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از تجزیه واریانس مولفه های ذکر شده، نتایج به این صورت بود که بین تغییرات شیب طولی مسیر چوبکشی و حجم خاک تخریب یافته، رابطه معنی داری وجود داشت که این معنی داری بین تغییرات شیب طولی مسیر و عمق شیار مشاهده نشد. همچنین بین تغییرات بافت خاک در طول مسیر و حجم خاک تخریب یافته و عمق شیار رابطه معنی داری مشاهده نشد. اما بین کلاسه های تردد و حجم خاک تخریب یافته رابطه معنی دار وجود داشت که این معنی داری بین کلاسه های تردد با عمق متوسط شیار مشاهده نشد. بطور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که تخریب خاک در مسیر چوبکشی مذکوردر شیب های طولی بالاتر از 30 % بوده است

کلیدواژه ها

جنگل شفارود، مسیر چوبکشی، تخریب خاک. شیب طولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.