تولید نانوذرات نقره و طلا بوسیله میکروارگانیسم های اکستریموفیل بومی کشور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093585
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

غلامرضا صالحی جوزانی

سعید عباس علی زاده

کریم احمدی صومعه

حمید قربانی

چکیده

فناوری نانو یکی از آخرین دستاوردهای علمی است که دریچه امیدبخش و جدیدی را در دنیای امروز گشوده است. نانوذرات از مهم ترین انواع نانومواد به شمار می روند که به دلیل خواص ویژه نوری، شیمیایی، الکتریکی و فتوالکتریکی دارای کاربرد بسیاری در زمینه های مختلف مانند اپتیک، مکانیک، انرژی، کاتالیست، بیوفناوری نانو، کشاورزی، داروها و غیره می باشند. بیوسنتز نانوذرات، به دلیل خصوصیات منحصر به فرد نانوذرات تولید شده و تمایل به گسترش استفاده از تکنولوژی های سبز و روش های سازگار با محیط زیست، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بیوسنتز نانوذرات طلا و نقره نسبت به سنتز شیمیایی به دلیل عدم وجود با قیمانده های سمی آلی در سطح آنها، ایجاد حداقل ضایعات و تکرارپذیری واکنش از ارجحیت بالایی برخوردار است. در این راستا، هدف از اجرای تحقیق حاضر جداسازی، شناسایی و تعیین خصوصیات سویه های باکتریایی ترموفیل بومی ایران از چشمه های آبگرم کشور بود. بدین منظور دو سویه ترموفیل تولید کننده نانوذرات طلا و نقره از چشمه های آبگرم رامسر به روش غربال گری جدا شدند سنتز نانوذرات طلا و نقره در دما و غلظت های متفاوت توسط سوپرناتانت باکتری بررسی شد. نانوذرات طلا تنها در غلظت ‮‭0/001‬ مولار و نانوذرات نقره در غلظت های ‮‭0/001‬ و ‮‭0/01‬ مولار تولید شدند. با افزایش دما غلظت نانوذرات نقره و طلا افزایش می یابد. شرایط بهینه جهت سنتز نانوذرات طلا و نقره مورد بررسی قرار گرفت تا در آینده ای نزدیک نانوذرات طلا و نقره در شرایط بهینه با غلظت بالا سنتز شوند. شناسایی مولکولی دو سویه مورد نظر با روش تکثیر و توالی یابی ژن ‭S rRNA‬‮‭16‬و در نهایت مقایسه آن با توالی های موجود در ‭NCBI ‬صورت پذیرفت. نتایج شناسایی مولکولی نشان داد که دو سویه مورد نظر از جنس و گونه ‭ Ureibacilluse thermosphaericus ‬می باشند. واژه های کلیدی: نانوذرات طلا و نقره میکروارگانیسم های اکستریموفیل بیوسنتز

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.